Ver o PKKlıyı bize!

  • Home
  • Ver o PKKlıyı bize!
Ver o PKKlıyı bize!
Türkiye, yurtdışındaki PKK'lıların peşine düştü. Üst düzey elebaşının Almanya'da olduğu öğrenildi. Abone ol

Türkiye, terör örgütün Almanya'daki üst düzey elebaşlarından Muzaffer Ayata ile terör örgütü Hizbullah'ın elebaşı İsa Altsoy'un iadesini istedi. Almanya, 6 yıl önce iadesi diplomatik girişimler sonucu talep edilen İsa Altsoy'u ülkesinde ikamet etmediği gerekçesiyle redettmişti.

Almanya, Türkiye'de katıldıkları silahlı eylemlerden dolayı bir süre önce Eşref Kızılay ile Mehmet İltaş'ı iade etti. Türkiye, bunun üzerine terör örgütü PKK' turkey hair transplant package nın Avrupa Sorumlusu olduğu iddiasıyla Almanya'da tutuklanan Muzaffer Ayata'nın da iade edilmesi için Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'yü harekete geçirdi.

ALMANYA'DA TUTUKLANMIŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı, Muzaffer Ayata ile ilgili kapsamlı dosyayı Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

Dosyada terör örgütü yöneticisi Ayata'nın 1982 yılında Türkiye'de yakalandığı, dönemin sıkıyönetim mahkemelerinde görülen ‘PKK ana davası' sanıkları arasında bulunduğu, 20 yıl tutuklu kaldığı ve bu süre içerisinde PKK’nın cezaevlerindeki genel sorumluluğunu yaptığı bildirildi.

Dosyadaki bilgilere göre, 2003 yılında serbest kalan Ayata, aynı yıl PKK'nın siyasallaşma faaliyetlerini geliştirmek ve örgütün Avrupa ile olan ilişkilerini yumuşatmak amacıyla Abdullah Öcalan'ın isteği üzerine Almanya'ya gitti.

Alman hükümetinden iltica talebinde bulunan Ayata'nın, mali işler sorumluluğunu yaptığı kaydedildi. Ayata’nın, PKK'nın talimatıyla 2000 yılında Frankfurt'ta kurulan sözde Kürt İşadamları Birliği'nin (Karsaz) başına getirildiği, bu birliğin kongresinde Kürt işadamlarından topladığı yüksek miktardaki parayı PKK’nın Almanya'daki hesaplarına artardığı ifade edildi.
Muzaffer Ayata'nın Almanya, Fransa, Avustralya, Hollanda, Belçika, İsveç, Kanada ve Bulgaristan'da faaliyet gösteren PKK kontrolündeki yaklaşık 500 şirketi Karsaz adı altında koordine ettiği belirtildi. Ayata'nın Alman polisi tarafından Mannheim tren garında 11 Ağustos 2006 tarihinde ‘PKK-Kongra-Gel adına faaliyet yürütmek' suçundan tutuklandığı öğrenildi. Bu bilgiler ışığında Ayata’nın Türkiye’ye teslim edilmesi istendi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim