Koçaryanın Türkiye korkusu

  • Home
  • Koçaryanın Türkiye korkusu
Koçaryanın Türkiye korkusu
Ermenistan Cumhurbaşkanı Koçaryan, en büyük rakibini Türkiye yanlısı olmakla suçladıAbone ol

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, eski Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan ve onu destekleyen eski iktidar partisi Ermenistan Ulusal Hareketi'nin faaliyetlerine siyasi açıdan önem vermediğini belirterek, ''Ulusal Hareket, Karabağ davasına ihanet etti ve Er baskılı çakmak menistan'ı Türkiye’ye eklemeye hazırlar'' dedi.

Koçaryan, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda da Petrosyan'ı suçlayarak, Petrosyan ve partisinin bu konuyu ''unutmaya hazır olduğunu'' söyledi.

Ülkede Cumhurbaşkanlığı seçimlerine doğru hazırlık çalışmaları sürerken, Koçaryan da ''Golos Armenii'' (Ermenistan'ın sesi) gazetesine yaptığı açıklamada, iktidar adayı Başbakan Serzh Sarkisyan'ın en ciddi rakibi olarak gösterilen Ter Petrosyan ve onu destekleyen Ermenistan Ulusal Hareket partisine ülke siyaseti açısından ağır eleştiriler yöneltti.

İktidardaki birinin eski yönetimi kötülemesinin eski Sovyet geleneği olduğunu ve bunu yapmak istemediğini ifade eden Koçaryan, şunları kaydetti:

''Bugün açıkça söylüyorum, Ulusal Hareket, halkın güvenini suistimal etti. Ekonomiyi çökerten Ulusal Hareket, Ermenistan'ı dünyadaki en yoksul ülkeler arasına düşürdü. Karabağ hareketi dalgasıyla iktidara gelen Ulusal Hareket, bu davaya ihanet etti. Ulusal Hareket partisi, ulusal ideolojiden yoksun ve Türkiye'ye bağlamaya hazır.''



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim