Rus gazeteci serbest kaldı

  • Home
  • Rus gazeteci serbest kaldı
Rus gazeteci serbest kaldı
Rus gazeteci Novikov, 9 ay tutulduğu psikiyatri kliniğinden serbest bırakıldıAbone ol

Sınır Tanımayan Gazeteciler, Çeçenistan'daki askeri harekatla ilgili eleştirel haberler yapan Rus gazeteci Andrey Novikov'un, 9 ay tutulduğu psikiyatri kliniğinden serbest bırakılmasına karar verildiğini açıkladı.

Sınır Tanımaya hair transplant turkey before and after n Gazeteciler örgütünden yapılan açıklamada, Chechenpress için çalışan Novikov'un Aralık ayında gazetelere gönderdiği 2 e-posta mesaj ile kışkırtıcılık ve şiddeti teşvik suçlarından mahkum edildiği belirtildi.

Novikov'a önce 3 yıl hapis cezası verildiği kaydedilen açıklamada, daha sonra psikiyatri komisyonunun 14 Şubat'ta "anti sosyal davranışlar" nedeniyle gazetecinin Moskova'nın 260 kilometre Ribinsk'de bir hastanede tutulmasına karar verdiği belirtildi.

Açıklamada, geçen ay bir başka komisyonun aldığı kararın ardından Rybinsk Mahkemesi'nin, Novikov'un serbest bırakılmasına hükmettiği belirtildi. Sınır tanımayan Gazeteciler'in açıklamasında, Rusya'da halen Rus özel servisine bağlı psikiyatristlerin, Kremlin çizgisinde olmayan davranış ve sözlere sahip kişileri, değerlendirme yetkisine sahip olduğuna dikkat çekildi.

Novikov'dan önce, bir başka muhalif gazeteci Larisa Arap da Temmuz ayında 6 hafta psikiyatri kliniğinde tutulmuştu.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim