Kurban için kollar sıvandı

  • Home
  • Kurban için kollar sıvandı
Kurban için kollar sıvandı
Kartal Belediyesi, Kurban bayramına hazırlıklara şimdiden başladı.Abone ol

Kartal Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle halkın kurban alım ve kesimini; sağlıklı, güvenli ve huzurlu şartlarda yerine getirebilmek için şimdiden kolları sıvadı.

Kartal’ın merkezinde bulunan 50 dönümlük alanda bulunan Karlıktepe Mahallesi Açık Oto Pazarı, Kurban Satış ve Kesim yeri olarak yeniden düzenlendi. Geçmiş bayramlarda ülke genelinde yaşanan olumsuz görüntü ve şartların Kartal’da yaşanmaması için kurban satış ve kesim yerinin tek merkezde toplanmasıyla; gerek denetim ve kontrollerin daha iyi sağlanabileceği, gerekse sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir bayramın geçirilmesini amaçlayan yetkililer bu merkezde alt ve üstyapı olarak her tür quanto costa un trapianto di capelli lü düzenlemeyi yapmaya başladılar.

Karlıktepe Mahallesi Yakacık Caddesi üzerinde bulunan çamlık alanda yapılan düzenlemeyle Kartal’ın tek kurban satış ve kesim yeri olarak düzenlenen 50 dönümlük alanda; her biri 100 m2’den oluşan ve modern görünümde tasarlanan 300 adet kurban satış yeri, saatte 140 küçükbaş ya da 80 büyükbaş kurbanın aynı anda kesilip parçalanıp poşetlenerek teslim edileceği 600 m2’lik modern bir kesim merkezi kuruluyor.

Kartal Kurban Kesim ve Satış yerinde; kurbanların satışa sunulacağı kapalı alanların yanı sıra, kurban satıcılarının barınacağı geçici bir misafirhane, her türlü yaralanma ve kazalarda ilk müdahalede bulunmak üzere bir sağlık istasyonu, 10 adet WC, 2 adet duş yeri, kafeterya, devamlı sıcak su, elektrik ve yiyecek, içecek ihtiyaçlarının karşılanacağı bir kafeterya, kurbanlıkların yemlerinin depolanacağı bir bölüm, su ihtiyaçlarının karşılanacağı bir depo ve kurban gübrelerinin toplanıp çevreye gerek koku, gerekse kirlilik oluşturmadan uzaklaştırılması için bulunacak.

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, bayramın huzur ve güven içinde geçirilmesi için diğer kurumlarla işbirliği içinde her türlü tedbirin alındığını, halkın kurban kesim ve satış yerlerinde gerekli denetimlerden geçirilmiş, sağlık kontrolleri yapılmış kurbanlıkları güven içinde alabileceklerini söylerken, bayramın ülkemize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluklar getirmesi dileğinde bulundu.

Başkan, kurban kesim ve satış yerinde; kurban satışının başladığı günden bayramın bittiği güne kadar kurbanlıkların sağlık kontrollerini yapmak, gerekli belgeleri incelemek, herhangi bir olumsuzlukta ilk önlemlerin alınmasını sağlamak ve gerektiğinde karantina çadırı oluşturmak için uzman veteriner hekimin, her türlü şikayeti değerlendirip gerekli denetimleri ve düzenlemeleri yapmak üzere sabit ve seyyar zabıta ekiplerinin, güvenlik görevlileri ile danışma görevlilerinin görevlendirildiğini sözlerine ekledi.

Kartal Kurban Kesim yerinde küçükbaş kurban kesim ücreti 100 YTL.ve büyükbaş kurban kesim ücreti 150 YTL. olarak belirlendi. Halkın her türlü şikayetleri için günün her saatinde 0216 353 86 83 ve mesai saatleri içinde 0216 586 87 87 no’lu telefonlar hizmet verecek.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim