Alevilere yeni elbise

  • Home
  • Alevilere yeni elbise
Alevilere yeni elbise
AK Parti'nin Alevi açılımı Meclis'te tartışma yarattı. Yazıcıoğlu'nun tespiti ilginçAbone ol

DTP'li Şerafettin Halis, ocak ayında verilecek iftar yemeğine tüm Alevi temsilcilerinin davet edilmediğini ileri sürerek, AK Parti'yi ayrım yapmakla eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu'ndaki Diyanet İşleri Başkanlığı bütçe görüşmelerine, AK Parti'nin Alevi açılımı t seo artışması damgasını vurdu.

DTP Şırnak Milletvekili Şerafettin Halis AK Parti'nin muharrem ayında vereceği iftar yemeğine tüm Alevi temsilcilerini davet etmediğini söyledi ve "Samimi değilsiniz" dedi.

Halis'e yemeği organize eden AK Parti'li Reha Çamuroğlu yanıt verdi. Çamuroğlu, "Özel ve sivil bir davette biz kendi kriterlerimizi uygulama hürriyetine sahibiz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Alevi açılımı konusunda danışman olarak atadığı Çamuroğlu, Erdoğan'ın yemeğe mihman yani konuk olarak katılacağını vurguladı.

Çamuroğlu, "Bu ülkede hiçbir arka bahçe bırakmayacağız. Bütün bahçelerde meyve, lokma yiyeceğiz, türkü söyleyeceğiz" dedi.

Tartışmaya Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu da katıldı. Yazıcıoğlu, "Zamanında bu vatandaşlarımıza bir elbise biçmeye çalıştık ama elbise uymadı. Şimdi birlikte, yeni bir elbise dikip onların huzurlu olmasını sağlayacağız" ifadesini kullandı.

"Kimseyi etkilemeye niyetimiz yok" diyen Sait Yazıcıoğlu, Alevilerin sorunlarının çözümü için yapılan tartışmaları olumlu bulduğunu söyledi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim