DTPli başkana hapis

  • Home
  • DTPli başkana hapis
DTPli başkana hapis
DTP'li başkan Öcalan'a "sayın", teröriste de "şehit" diyordu. 7,5 yıl ceza aldı. Abone ol

Çatışmada öldürülen teröristin cenazesini teslim alan ve “Türkiye’de 2.5 milyon Kürt insanın iradesidir Sayın Öcalan''diyen DTP Erzincan İl Başkanı Hüseyin Bektaşoğlu, terör örgütü üyesi olmak suçundan 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hüseyin Bektaşoğlu Erzincan’da 9 Eylül 2006’da parti binasında yaptığı basın açıklamasında, “Sayın Abdullan Promosyon Kalem Öcalan, İmralı Cezaevinde avukatları ile maalesef görüştürülemiyor' dediği için Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 yıl hapis cezasına mahkum olmuştu.

DTP İl Başkanı Hüseyin Bektaşoğlu hakkında bu kez Van’ın Başkale İlçesi Koçyatağı Köyü kırsalında güvenlik kuvvetleriyle 18 Eylül 2005'de girdiği çatışmada ölü ele geçirilen PKK’lı Gürbüz Dişkıran’ın cenazesini ailesine vermek için teslim aldığı, 21 Ekim 2006 günü düzenlediği basın toplantısında “Türkiye’de 2.5 milyon Kürt insanın iradesidir Sayın Öcalan' dediği için Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştı.

ÖCALAN'A SAYIN, TERÖRİSTE ŞEHİT DİYOR

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde TCK’nın 314/2 maddesi ve 5237 sayılı Terörle Mücadele Yasası’ndan tutuksuz yargılanan Bektaşoğlu hakkında Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, sanığın yaptığı telefon görüşmeleri, basın açıklamaları ve yazışmalarına yer verildi.

İddianamede, Bektaşoğlu’nun sürekli olarak PKK terör örgütü elebaşısından ‘Sayın’ diye bahsettiği, öldürülen teröristlerden ‘şehit’ ve ‘gerilla’ diye bahsettiği, teröristlerin aileleriyle yakından ilgilendiği, örgütün yaptığı katliamları ‘savaş’ olarak nitelendirerek meşrulaştırmaya çalıştığı, devletin PKK’yı muhatap alması gerektiğini söylediğine yer verildi.

7 YIL 6 AY CEZA ALDI



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim