Siz MASON musunuz?

  • Home
  • Siz MASON musunuz?
Siz MASON musunuz?
YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, veda için kameralar önüne çıktı. Bu soru soruldu. Cevabı da şu;Abone ol

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç görev süresinin bitime ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda ilginç bir soru yöneltildi. Mason olduğu yönünde çıkan haberleri hatırlatan muhabire "tamam mı çocuğum" dedi.

TAMAM MI ÇOCUĞUM

Teziç, " Ben ne isem oyum, olsa söylerim. Aksini iddia ediyorsanız, ispatlamakla sorumlusunuz. Ayrıca bu tür yerlere üy baskılı çakmak e olmuş insanları da kınamam. Tamam mı çocuğum" dedi.

KADRO YETERSİZ

Teziç kadro yetersizliklerinden şikayet etti. Teziç kadro açmak için zaman zaman yargıyı kullandığını söyledi.. Teziç basın toplantısında şunları söyledi:

"4 yıl boyunca kişisel değil kurumsal hareket etmeye çalıştım. Toplumu sarcısı değerlerin üniversitede konuşulmasını olağan karşıladık.
Üniversite sayısının kısa sürede artması sorun yaratıyor. Kadro verilmediği için araştırma görevlisi az. Geride kalan yıllarda yargıya başvurmak zorunda kaldık."

UZLAŞMA ARANMALI

Sivil Anayasa ile ilgili tartışmalara da değinen Teziç, Cindoruk'un 1990'lı yıllarda yaptığı gibi partilerin temsilcilerini bir araya getirerek onların mutabakatı aranmalı. Ben taslağın içeriğine yönelik eleştiriler yapmadım. Anayasa akademisyenlerin değil siyasilein işidir" dedi.

BUNDAN SONRA NE YAPACAK?

Teziç bundan sonra ne yapacağına ilişkin soruya da şu karşılığı verdi: "Üniversite faslı kapandı. Yazılarımı yazmayı sürdüreceğim. Çalıştığım kurumla ilgili kitap yazmam tarafsız olamam. "

YASAKTA AİHM KARARLARINI DAYANAK GÖSTERDİ

Başörtüsü yasağıyla ilgili olarak "AİHM'in kararları ortada. Faturayı YÖK'e çıkarmayın. Bu davayı AİHM'e taşıyanlar sonuçlarını gördüler. hangi makamda olurlarsa olsun kararlara uymak zorundalar. Hukuk devleti bunu gerektirir.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim