İşte DERBİNİN HAKEMİ

  • Home
  • İşte DERBİNİN HAKEMİ
İşte DERBİNİN HAKEMİ
Tarihi derbinin hakemi belli oldu. MHK, kritik maça şu ismi atadı:Abone ol

Turkcell Süper Lig'in 15. haftasında 8 Aralık Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray maçına hakem Fırat Aydınus atandı.

Neden Fırat Aydınus?

Aydınus'un seçiminde hakemlerin performansı dikkate alındı. Bu sezon Süper Lig’de 8 karşılaşmaya çıkan 8.2 not ortalaması tutturan Aydınus’un bu karnesi tercihte önemli rol oynadı.

Ev sahiplerine iyi geliyor

Büyük maçlarda düdük çalmayan Aydınus ev sahiplerine uğurlu gelmiş. Yönettiği 8 karşılaşmanın 5’ini ev sahipleri kazanırken, 2’sinde deplasman takımları galip gel hair transplant cost turkey di, 1 maç da berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe-Sivas maçını yönetti

Bu sezon Fenerbahçe’nin sadece 3. haftada oynadığı ve sahasında 1-0 kazandığı Sivasspor maçında düdük çaldı. Galatasaray’ın ise hiçbir maçına çıkmadı. Aydınus toplam sekiz karşılaşmada görev yaptı. 43 sarı kart, iki de kırmızı kart gösteren Fırat Aydınus, dört kez de penaltı kararı verdi.

İlk kez 2003-2004 sezonunda Turkcell Süper Lig hakemi olan İstanbul bölgesi FIFA kokartlı hakemlerinden 33 yaşındaki mühendis Fırat Aydınus’ın yönettiği derbilerin 5’ini Fenerbahçe-Beşiktaş, 3’ünü ise Galatasaray-Beşiktaş mücadeleleri oluşturdu.

Galatasaray Aydınus'la 5 galibiyet 2 yenilgi aldı

Aydınus böylece, hakemlik kariyerinde ilk kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yönetmiş olacak. Yalnızca geçen yıl 3’ü Fenerbahçe-Beşiktaş mücadelesi olmak üzere 4 derbi maçında düdük çalan Aydınus’un görev yaptığı karşılaşmalarda Galatasaray, 5 galibiyet ve 2 yenilgi alırken, bu maçlarda sarı-kırmızılı takım rakip kalelere 9 gol kaydetti, kalesinde ise 5 gol gördü.

Fenerbahçe Aydınus'la 8 maçta 6 galibiyet aldı

Fenerbahçe ise Aydınus ile çıktığı 8 maçın 6’sını kazanıp 2’sini kaybetti. Bu maçlarda Fenerbahçe 12 gol kaydederken, 6 gol yedi.

Yapılan açıklamaya göre, haftanın diğer maçlarında görev yapacak hakemler şunlar:

7 Aralık Cuma:
20.00 Bursaspor-Beşiktaş: Yunus Yıldırım
8 Aralık Cumartesi:
14.00 Ankaragücü-Kasımpaşa: Selçuk Dereli
14.00 Çaykur Rizespor-Kayserispor: İsmet Arzuman
19.00 Fenerbahçe-Galatasaray: Fırat Aydınus
9 Aralık Pazar:
14.00 Konyaspor-Vestel Manisaspor: Aytekin Durmaz
14.00 İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Gençlerbirliği: Mustafa Kamil
Abitoğlu
14.00 Gençlerbirliği OFTAŞ Spor-Ankaraspor: Bülent Demirlek
15.30 Sivasspor-Denizlispor: Özgüç Türkalp
19.00 Trabzonspor-Gaziantepspor: Bünyamin Gezer

Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim