CHP-DSP iptal istiyor!

  • Home
  • CHP-DSP iptal istiyor!
CHP-DSP iptal istiyor!
CHP ve DSP iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. Abone olCHP ve DSP Nükleer Santral Yasası'nın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP ve DSP, Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi İle Enerji Satışına İlişkin Kanunun, santral kuracak şirketin belirlenmesi ve santrallerin işlemden çıkarılma maliyetlerinin belirlenmesine ilişkin maddelerinin bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurd Promosyon Kalem u.

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, nükleer santrallerin kurulması ve işletilmesine ilişkin 5710 sayılı Kanun'un iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle CHP ve DSP milletvekilleri tarafından hazırlanan dilekçeyi, Anayasa Mahkemesine sundu.

İPTALİ İSTENEN HÜKÜMLER

CHP ve DSP'nin, kanunun iptali ve yürürlüğünün durdurulmasını istediği
hükümleri şöyle:

''Santral kuracak şirketin belirlenmesine ilişkin 3. maddesinin
-(2) numaralı fıkrası: TAEK, Kanunun yürürlük tarihinden itibaren nükleer
santral kurup işletecek şirketlerin karşılaması gereken ölçütleri bir ay içinde
yayınlar.
-(3) numaralı fıkrası: Bu Kanuna göre yapılacak nükleer güç santralları için yarışmaya katılacaklarda aranacak şartlar, şirketin seçimi, yer tahsisi, lisans bedeli, altyapıya yönelik teşvikler, seçim süreci, yakıt temini, üretim kapasitesi, alınacak enerjinin miktarı, süresi ve enerji birim fiyatını oluşturma usul ve esasları, bu Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra iki ay içerisinde Bakanlık tarafından hazırlanacak ve Bakanlar Kurulunun onayı ile yürürlüğe girecek bir yönetmelikle belirlenir.

Teşvikler başlıklı 7. maddesinin,  (2) numaralı fıkrasındaki, 'İşletmeden çıkarma hesaplarından (İÇH) oluşmuş kaynakların yüzde 25'ine kadar maliyetler Hazine tarafından karşılanacağına, bunun da yetmemesi halinde şirket tarafından karşılanacağına ilişkin 'cümlesi.''


Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim