ABD İncirlike TEMEL atıyor

  • Home
  • ABD İncirlike TEMEL atıyor
ABD İncirlike TEMEL atıyor
ABD İncirlik'e temel atıyor. ABD'nin Adana Konsolosu açıkladı... Abone ol

AKP Hükümeti, 2 aydır elinde tuttuğu sınır ötesi operasyon tezkeresiyle ilgili yetkiyi TSK’ya devrederken, ABD de Irak'ın kuzeyine kuracakları üsten vazgeçip Türkiye’de temeli sağlamlaştırma kararı aldı!
ABD’nin Adana Konsolosu Eric Green, İncirlik’teki faaliyetleri anlatırken “Gelecekle ilgili olarak, halen üs içinde yeni konutlar, yeni binalar yapılıyor” ded ersag i.

İHTİYACA GÖRE KULLANIYORUZ

Sık sık Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaptığı gezilerle tanınan ABD’nin Adana Konsolosu Eric Green, ülkesinin Orta Doğu’ya yönelik hesaplarının ip uçlarını verdi. Konsolosluğun Siyasi ve Ekonomik İşler Müdürü Leyla Ones’le birlikte Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürü Ercan Halıcı’yı ziyaret eden Green, “İncirlik Üssü, bizim ve Türk hükümetinin ihtiyaçlarına göre kullanılıyor” dedi.

İNCİRLİK ÖNEMLİ

“Son savaş döneminde bildiğiniz gibi Amerikan askerlerinin Afganistan’daki faaliyetleri için de bu üs önemli bir lojistik destek sağladı” diyen Green, “Aynı zamanda Arap ülkelerindeki faaliyetlerde de önemli işlev üstlendi. İncirlik’te gelecekle ilgili olarak, halen üs içinde konutlar, yeni binalar yapılıyor” ifadesini kullandı. Irak’a ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Green, ABD’nin, Irak’ta huzurun ve demokrasinin sağlanması amacıyla çalışmalarını sürdürdüğünü ileri sürdü.

IRAK'IN KUZEYİNE ÜS KURULACAKTI

22 Ocak’ta ABD’nin, Iraklı Kürtlerin de desteğiyle Kuzey Irak’a üs kuracağı bildirilmişti. Irak Parlamentosunda bulunan Kürt Milletvekili Mahmut Osman, “ABD’nin Federal Kürdistan Bölgesi (FKB)’nde askeri bir üs kurmasının Irak anayasasıyla uyuşması şartıyla uzak bir ihtimal olmadığını” söylemişti.

Kaynak: Yeniçağ




Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim