Ruslar Akdenize iniyor

  • Home
  • Ruslar Akdenize iniyor
Ruslar Akdenize iniyor
Ruslar meydanı ABD'ye bırakmaya niyetli değil. Akdeniz'e iniyorlar.Abone ol

Rusya Deniz Kuvvetleri'nin, Atlas Okyanusu ve Akdeniz'de tatbikat yapacağı bildirildi.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Rusya Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinde, bu manevraların amacının Rusya donanmasının dünya okyanuslarının taktik olarak ön metal kalem emli bölgelerinde varlığını sağlamak olduğunu söyledi.

Manevraların, 3 Şubat 2008'e dek süreceğini belirten Serdyukov, aralarında 4 savaş gemisinin bulunduğu 10 kadar geminin bu tatbikata katılacağını, Karadeniz ve Baltık Denizi donanmalarının bu gemilere eşlik edeceğini, aralarında stratejik bombardıman uçaklarının yer aldığı 47 uçağın bu ''taktik tatkibata'' dahil olacağını, tatbikatta atış yapılmasının da öngörüldüğünü kaydetti.

Serdyukov, ''6 ülkenin limanlarında demir atmayı öngörüyoruz. 71 günde 12 binden fazla deniz mili yol katedilecektir'' dedi.

Putin, bu yılın başında yaptığı açıklamada, uzun menzilli stratejik bombardıman uçaklarının dünya çevresinde yeniden devriyelere başlayacağını ve Rusya'nın uzun menzilli nükleer güçlerinin yeni füze denemeleri yapacağını söylemişti.

Ancak uzmanlar, bir zamanlar eski Sovyetler Birliği'nin askeri gücünün simgesi ve ulusal gururu olan Rus donanmasının 10 yıldan fazla bir süredir maddi sıkıntı çektiğine dikkati çekiyor.

Kursk nükleer denizaltısının 2000'de batması gibi bir dizi kazalar, Rusya'nın deniz kuvvetleri imajına içte ve dışta zarar vermişti.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim