Zayıflık hayali acı bitti

  • Home
  • Zayıflık hayali acı bitti
Zayıflık hayali acı bitti
Bursa'da polislik yapan Nurten Demirkol zayıflamaya taktı. Öykü acı bitti... Abone ol

Bursa'nın İnegöl ilçesinde fazla kilolarından kurtulmak için çalmadık kapı bırakmayan polis memuru Nurten Demirkol, son olarak ''Midesinde kist bulunduğu'' gerekçesiyle geçirdiği ameliyatın ardından gelişen akciğer enfeksiyonu sonucu hayatını kaybetti.

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi'nde görev yapan ve aşırı kilolarını kafasına taktığı bildirilen Nurten Demirkol, şarkıcı Ozan Orhon'un midesine kelepçe taktırarak zayıfladığını öğrenince yakın çevresine aynı yöntemi kendisinin de uygulayacağını söyledi.

Eşi Yavuz Demirkol'un karşı çıkmasına, tanıdığı doktorların yöntemin birçok riski bulunduğunu anlatmalarına rağmen ameliyat olmakta kararlı olduğunu belirten Demirkol, 2 ay önce İstanbul'da yaşayan annesini görmeye gitti.

Bu sırada Ozan Orhon'un doktoruyla görüştüğü ve operasyon için gerekli tahlilleri yaptırdığı öğrenilen Demirkol, İ metal kalem negöl'e dönünce eşine ''İstanbul'a gidip ameliyat olacağım'' dedi.

Nurten Demirkol, Yavuz Demirkol'un ''Evimizin önünde üç tane top sahası var. Ameliyat olacağına koş, zayıfla'' demesine rağmen operasyonda ısrar eden eşiyle birlikte sevk almak üzere Bursa Devlet Hastanesi'ne gitti.

Hastanedeki doktorun, ancak Uludağ Üniversitesi'nin (UÜ) onay vermesi halinde başka bir ile sevk yapabileceğini söylemesi üzerine Nurten Demirkol, UÜ'de bir dönem çalışan bir doktor arkadaşından yardım istedi.

Yöntemin risklerini anlatan arkadaşı, Demirkol'u bir de Bursa İhtisas
Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı olan eşi Davut Baykan'a muayene olması konusunda ikna etti. Bunun üzerine midesine kelepçe taktırmaktan vazgeçen Demirkol, Baykan'ın yaptığı muayene ve tetkikte ''Midesinde kist'' çıkınca 16 Kasımda ameliyat edildi ve kistle birlikte midesinin bir kısmı alındı.

Başarılı geçen ameliyattan 4 gün sonra akciğerlerinde ''acinetobacter'' adı verilen mikroba bağlı enfeksiyon gelişen Demirkol, doktorların tüm çabalarına rağmen ''Ani solunum durması'' sonucu hayatını kaybetti.

Demirkol'un 1 çocuğu bulunduğu, eşinin de polis memurluğundan malulen emekli olduğu belirtildi.

EŞİNİN YERİNE POLİS OLDU
İstanbul'da 1995 yılında bindiği polis servis aracına bomba atılması sonucu ağır yaralanan ve daha sonra malulen emekli olan Yavuz Demirkol, 2 gün önce İnegöl'de toprağa verilen eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Eşinin kilo verme uğruna hayatından olduğunu anlatan Demirkol, ''Ne
yaptıysak Nurten'i kilo verme sevdasından vazgeçiremedik. Ameliyatı da bu yüzden oldu. Çünkü ameliyattan sonra zayıflayacağını düşünüyordu. Doktoru ameliyattan sonra bir an bile yanından ayrılmadı ama onu kurtaramadık'' dedi.

Demirkol, kendisinin 2000 yılında malulen emekli olduğunu, eşinin ise 2001 yılında mesleğe adım attığını kaydederek, ''Ben emekli olunca eşim benim bıraktığım yerden devam etmek istediği için polis oldu, ama ömrü yetmedi'' diye konuştu.

İnegöl'de geçen yıl kullandığı otomobilin kamyonla çarpışması sonucu 5 yaşındaki oğlu Emir Can ve annesi Miyese'yi kaybettiğini anlatan Demirkol, bundan sonra 10 yaşındaki ilköğretim 4. sınıf öğrencisi olan kızı Aleyna için hayata tutunacağını söyledi.

HASTANE MİKROBU ÖLDÜRDÜ

Hastasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Dr. Davut Baykan da
operasyondan bir kaç gün sonra hastayı yoğun bakımdan çıkarmaya hazırlanırken solunumunda zorlanma olunca akciğerlerinde çok nadir görülen ve ''hastane enfeksiyonu'' olarak da bilinen bir bakteri yüzünden enfeksiyon geliştiğini tespit ettiklerini vurguladı. Bunun üzerine yurt dışından sağlanan bir ilaçla tedaviye başladıklarını belirten Baykan, ''Tam 'her şey yoluna girdi, hastayı yarın yoğun bakımdan çıkarırız' derken, izah etmekte zorlandığımız, adını bile koyamadığımız ani solunum durması oldu. Çok üzgünüm'' dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim