Bu SABAH ne olacak?

  • Home
  • Bu SABAH ne olacak?
Bu SABAH ne olacak?
Sabah-atv'ye TMSF el koyduktan sonra bugüne kadar şunlar yaşandı. Abone olSabah-atv ihalesi bugün yapılacak. İhaleye sadece Çalık Grubu teklif verdi. Peki 1 Nisan'da TMSF'nin Gruba el koymasından bugüne kadar neler yaşandı?

1 Nisan 2007 Pazar. TMSF, Ciner Grubu’na ait Merkez Medya’nın Sabah Gazetesi ve ATV Televizyonu dahil 63 şirketine el koydu.

4 Nisan 2007. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk el konulan şirketlerin 4 ila 6 ayda satılacağını açıkladı.

9 Nisan 2007. Ciner Grubu, TMSF’nin Medya Grubu’na ait şirketlerinin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimini devralması işleminin iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay’da dava açtıklarını a seo çıkladı.

24 Nisan 2007. Danıştay 13. Dairesi Ciner Grbu’nun açtığı davada görevsizlik kararı verdi. Yüksek mahkeme dosyayı İstanbul İdare Mahkemesi’ne gönderdi.

22 Haziran 2007. İstanbul 6. İdare Mahkemesi, Sabah-Atv grubuna el konmasıyla ilgili yürütmenin durdurulması talebini reddetti. Ciner Grbu konuyu bir üst mahkeme olan İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’ne götürdü.

5 Temmuz. 2007. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Ciner Grubu’nu haklı buldu. Mahkeme TMSF’nin SABAH-ATV grubuna el koymasına ilişkin kararın yürütmesini durdurdu.

29 Ağustos 2007. TMSF,Turgay Ciner’in şirketi Park Grubu ile anlaşarak bir protokol imzaladı. Anlaşmaya göre Sabah-Atv’nin satışını TMSF gerçekleştirecek. Buna karşılık Dinç Bilgin grubundan intikal etmemiş Merkez grubu iştirakleri Ciner Grubu’na geri verilecekti. Bu kapsamda Kanal 1, Sefaköy’deki stüdyolar, Kanal 1 Binası, Zincirlikuyu’daki Fargo Binası ve pek çok dergi Ciner Grubu’na geri geldi.

4 Eylül 2007. TMSF’NİN Sabah ve Atv Grubu’nun satışına dair ilanı resmi gazetede yayımlandı. İhalenin muammen bedeli 1.1 milyar dolar olarak belirlendi.

4 Eylül 2007. Sabah-Atv ihalesinin 7 Kasım tarihinde yapılacağı açıklandı.Son teklif günü de TMSF tarafından 6 Kasım olarak açıklandı.

15 Ekim 2007. TMSF yoğun talep ve Ramazan Bayramı’nı gerekçe göstererek Sabah-Atv ihalesinin 7 Kasım’dan 5 Aralık tarihine ertelendiğini açıkladı. Fon, ihale için 5 şirketin şartname aldığını duyurdu.

20 Kasım 2007. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk Sabah-Atv ihalesi için sadece 3 talibin olmasının kendisinde hayal kırıklığı yarattığını açıkladı.

3 Aralık 2007. Sabah-Atv ihalesinin 3 taliplisinden 2’si ihaleye teklif vermeyeceklerini duyurdu. Nurol-Carlyle ortaklığı ile RTL-Koza-Sancak girişimi ihaleye katılmayacaklarını duyurdu.

4 Aralık 2007. Sabah-Atv ihalesinin tek talibi kalan Çalık Grubu girişimi Turkuaz mesai saati bitimine 1.5 saat kala teklifini kapalı zarf usulüyle TMSF’ye ulaştırdı. Böylece talibi çok diye ertelenen ihalede tek talip kaldığı da ortaya çıkmış odu.


Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim