DERBİ şimdiden başladı

  • Home
  • DERBİ şimdiden başladı
DERBİ şimdiden başladı
Fenerbahçe-Galatasaray derbisine sayılı günler kaldı. Derbiyi kim kazanacak?Abone ol

Dünyanın ilk on derbisi arasında olarak gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray maçları hiçbir zaman sahada başlayıp sahada bitmedi. Taraflar hep önce saha dışında birbirlerine sinir harbi açıp, ilk olarak psikolojik savaşı kazandıktan sonra sahaya çıkıp mücadele etti. İki takımın yöneticileri, futbolcuları, taraftarları çakan ilk kıvılcımda parlayıp maçın tansiyonunu en üst düzeye taşıdı. Ancak Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediye ile 2-2 berabere kaldığı maçtan sonra öyle bir hava doğdu ki Sarı-Kırmızılı takım, krizler içinde boğuluyor; yöneticiler futbolcularla, futbolcular teknik direktörle kavga ediyor. Buna karşılık Fenerbahçe güllük gülistanlık ve derbinin mutlak favorisi.

TEKERRÜR EDER Mİ?

Tarihe bakarsak Fenerbahçe’nin favori olduğu Cricket çakmak tezi doğruluk kazanıyor. Zira Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy’de oynanan son 7 Süper Lig maçını Fenerbahçe kazandı. Fenerbahçe 18 gol atarken Galatasaray sadece 3 gol atabildi. Galatasaray en son 1999-2000 sezonunda 22 Aralık 1999 tarihinde deplasmanda Fenerbahçe’yi 2-1 yenmişti. Galatasaray 2908 gündür Fenerbahçe deplasmanında Süper Lig’de puan alamadı. Ayrıca Fenerbahçe, Galatasaray’ı ligde içeride dışarıda son 5 maçtır hep yeniyor. Galatasaray, Fenerbahçe karşısında Süper Lig’de en son galibiyetini 2004-05 sezonunun ilk yarısında oynanan karşılaşmada kendi sahasında 1-0’lık skorla aldı.

TEK NAMAĞLUP

Artı Fenerbahçe ligde Galatasaray ile Kadıköy’de oynadığı 25 lig maçında da gol attı. Bu işin tarih kısmı. Tarihin tekerrür edip etmeyeceğini cumartesi günü göreceğiz. Bir de işin bugünü var ki güncel istatistikler derbinin mutlak favorisinin Galatasaray olduğunu gösteriyor. Zira Cim Bom Süper Lig’de oynadığı 14 maçta 9 galibiyet 5 beraberlik aldı ve hiç kaybetmedi. Sarı-Kırmızılı takım 22 sezon sonra 15. haftaya namağlup girmeyi başardı. Galatasaray en son 1985-86 sezonunda tüm sezonu namağlup tamamlanmış ancak sıralamada 2. olmuştu. Galatasaray 50. sezonu geçirdiği Süper Lig’de sadece bu sezon ve 1985-86 sezonlarında ilk 14 haftada maç kaybetmedi.

GOL MAKİNESİ

Ligin en çok gol atan takımı olan Sarı-Kırmızılılar, tam bir hücum makinesini andırıyor. 14 haftada F.Bahçe’den 4 gol fazla atan Galatasaray girilen pozisyon sayısında da 85-68’lik üstünlük sağlıyor. Kaleye atılan şutlarda da 251-232 Galatasaray önde. Hatta Roberto Carlos, Alex, Tümer, Vederson gibi duran top ustalarına karşın, Sarı-Kırmızılılar’ın kaleye bulan frikiklerdeki 5-3’lük üstünlüğü dikkat çekiyor! Hücum aksiyonlarında, G.Saray çok yönlü bir takım olarak karşımıza çıkıyor. İsabetli orta istatistiklerinde sağ kanat ile sol kanat arasında neredeyse fark yok (41-37) gibi! F.Bahçe’de ise beklendiği gibi sol kanat öne çıkıyor. 23 isabetli orta gelen sağ kanadı Carlos-Vederson ikilisi 46 isabetli ortayla ikiye katlıyor.

GİZLİ LİDER FENER

Ancak son 7 haftada Fenerbahçe, Galatasaray’a karşı üstünlük sağlamış durumda. Son 7 haftanın en çok puan toplayan takımı Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe son 7 lig maçında 5 galibiyet, 1 beraberlik 1 yenilgi aldı ve topladığı 16 puan ile 1. sırada yer alırken Galatasaray 13 puanla 5. sırada yer aldı. Galatasaray bu sezonun ilk 7 haftasında 19 puan toplayıp, 1. sırada yer alırken, Fenerbahçe 12 puanla 6. sırada yer alıyordu.

Kaynak: Akşam / Hasan Ercazip



Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim