Babacan destek istedi

  • Home
  • Babacan destek istedi
Babacan destek istedi
Babacan, Yunan meslektaşı Bakoyanni'den terör konusunda destek istediAbone ol

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'ın Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni ile yaptığı görüşmelerde, terör örgütü PKK ile mücadele konusunun da gündeme geldiği ve bu çerçevede Babacan'ın, Bakoyanni'den destek istediği öğrenildi.

Resmi ziyaret için Atina'da bulunan Dışişleri Bakanı Babacan'ın bugün Bakoyanni ile yaptığı baş başa ve heyetler arası görüşmelerde, terör örgütü PKK'nın Avrupa'daki kaynaklarının kurutulma baskılı çakmak sı konusunun gündeme geldiği bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Babacan, terör örgütü PKK'nın Avrupa'da yasa dışı bir örgüt olarak kabul edilmesine rağmen, bazı kaynaklarının yine Avrupa'dan geldiğine dikkati çekerek, bunların engellenmesi gerektiğini belirtti.

Terör örgütünün, Yunanistan'da da bazı paravan dernekler aracılığıyla faaliyet gösterdiğine dair ellerinde bilgi bulunduğunu belirten Babacan, bu çerçevede Bakoyanni'den gerekeni yapmalarını ve terör örgütüne fırsat vermemelerini talep etti.

Bakoyanni Ruhban Okulu'nun açılmasını istedi

Babacan-Bakoyanni görüşmesinde Heybeliada Ruhban Okulu konusu da gündeme geldi. Bakoyanni, artık yeni din adamı yetişmediğini söyleyerek, duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Babacan'ın buna karşılık okulun açılıp açılmayacağı konusunda net bir söylemde bulunmadığı, ancak Türkiye'nin bütün vatandaşlarının haklarının geliştirilmesi konusunda çaba gösterdiğini aktardığı belirtildi.

Yine Ekümenik söylemi

Bakoyanni'nin görüşmelerde, Fener Rum Patriği'nden yine "ekümenik" olarak bahsettiği, Babacan'ın da bu konu gündeme geldiğinde Lozan Anlaşması'nı hatırlattığı öğrenildi. Görüşmelerde ayrıca, yasa dışı göç ve insan kaçakçılığı ile hava sahaları ihlalleri konuları da gündeme geldi.

Babacan, iki ülke askeri uçakları arasında zaman zaman meydana gelen "it dalaşlarının" oluşturulan ortak vizyona uyuşmadığını belirtirken, Türk denizcilerinin uğradığı tacizlerden de bahsetti. Bakoyanni'nin bu konuyu araştıracaklarını söylediği öğrenildi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim