Altınkoza Festivali başladı

  • Home
  • Altınkoza Festivali başladı
Altınkoza Festivali başladı
Altınkoza 13 Kare Sanat Festivali Adana'da başladı Abone ol

Altınkoza 13 Kare Uluslararası Sanat Festivali, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda başladı. Açılışa katılması beklenen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, eşinin rahatsızlığı nedeniyle Adana'ya gelmedi.

Vali İlhan Atış'ın katılımı ile gerçekleşen festival açılışı saygı duruşu ve İsti hair transplant cost in turkey klal Marşı ile başlatıldı. Açılışta konuşan Vali İlhan Atış, kültür sanat festivali ile gençlerin buluşmasını çok önemli bulduğunu söyledi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise 12 yıl önce Kapadokya'ya fotoğraf çekmeye giderken Akçatekir'de trafik kazası geçiren fotoğraf sanatçılarının anısına düzenlenen bu festival ile yeni sanatçıların ortaya çıkacağını kaydetti. Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği (AFAD) Başkanı Tahsin Sezer de Adanalı fotoğraf sanatçılarının Adana'nın tarihini ve geleceğini yaşatmak için 28 yıldır fotoğraf çektiğini söyledi. Festivalin organizatörlerinden Adana Sanat Konseyi Başkanı Haluk Uygur ise Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Adana'daki kültür sanat etkinliklerinin yüzde 75'ini desteklediğini kaydetti. Uygur, fu festivalde 100'e yakın okulun öğrencilerinin sanatla buluşturulacağını ifade etti.

Daha sonra KKTC kurucu Cumhurbaşkanı ve aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan Rauf Denktaş'ın çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan "Kıbrıs ve Sanat" konulu slayt gösterisi sunuldu. Büyükşehir Belediyesi önünden 75. Yıl Sanat Galerisine kadar gerçekleşen Dostluk ve Sanat Yürüyüşü'nün ardından "Yavru Vatandan Gelen Işık" adlı serginin açılışı yapıldı.



Kategori : MAGAZİN
Whatsapp İletişim