İranın nükleer zaferi

  • Home
  • İranın nükleer zaferi
İranın nükleer zaferi
İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ABD ve müttefiklerine meydan okudu.Abone ol

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD ve müttefiklerinin, İran'ın nükleer hakkını kabul etmekten başka seçenekleri olmadığını öne sürdü.

Devlet televizyonunun bildirdiğine göre, yeni İsveç Büyükelçisi'nin güven mektubunu kabul eden Ahmedinejad, burada yaptığı konuşmada nükleer programa değinerek, "İran'ın bu konuda bazı büyük güçlerin yasa dışı baskılarına yıllardır samimiyetle tahammül ettiğini" söy baskılı çakmak ledi.

"ABD ve müttefiklerinin nükleer teknoloji konusunda İran'ın hakkını kabul etmeleri gerektiğini, bundan başka seçenekleri de olmadığını" ifade eden Ahmedinejad, "İran'ın, bu ülkelere ve güçlere kesinlikle ihtiyacı yok. Çünkü İran, dünyanın birçok ülkesiyle geniş ilişkilere sahip" dedi.

"ABD istihbaratı bizi akladı"

Devlet televizyonunun canlı yayınına katılan Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki de Amerikan istihbaratının, İran'ın nükleer programına ilişkin raporunu değerlendirerek, raporun, "İran'ın nükleer programıyla ilgili bütün iddiaları çürüttüğünü" söyledi.

Raporda, "İran'ın nükleer faaliyetlerinde hiçbir sapma bulunmadığı ve İran'ın nükleer silah peşinde olmadığının açık bir şekilde belirtildiğini'' savunan Mutteki, "Bu açık ve net ifadeler, Amerikan yetkilileri için bir fırsattır. Ya bu fırsatı değerlendirirler, ya da yanlış siyasetlerine devam ederler'' diye konuştu.

"Nükleer faaliyetler sürecek"

Mutteki, raporun ABD ile doğrudan görüşmelerin başlatılmasına zemin oluşturup oluşturmayacağının sorulması üzerine de şunları kaydetti:

"Bu raporla, ABD'deki bazı aklı selim sahibi kişilerin, yeni bir bataklığa saplanmamak ve kendilerini kurtarmak için İran'ın nükleer sorununa mantıklı bir çözüm bulma konusunda çalıştıkları yorumunu yapabiliriz. Eğer iyi ve doğru bir çözüm için çalışıyorlarsa biz de bunu olumlu karşılarız. ABD'nin artık İran'ın nükleer sorununa ilişkin tavrını düzeltmesi gerekiyor."



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim