Saran şehidin adını yaşatacak

  • Home
  • Saran şehidin adını yaşatacak
Saran şehidin adını yaşatacak
İşadamı Sadettin Saran, Dağlıca'da şehit olan askerin adına tenis kortu açtıAbone ol

Fenerbahçe eski yönetim kurulu üyesi ve işadamı Sadettin Saran, memleketi Kırıkkale'de kızı Lal Saran'ın adına yaptırdığı anaokulunun ve Hakkari Dağlıca'da şehit olan Vedat Kutluca adına yaptırdığı tenis kortunun açılışını yaptı.

Kırıkkale'ye daha önce babası Özbek Saran ve annesi Geraldin Saran'ın anısına iki ayrı ilköğretim okulu ya metal kalem ptıran işadamı Sadettin Saran, son olarak Kırıkkale'nin Yeni Mahalle semtinde kızı Lal Saran'ın adını taşıyan anaokulunun açılışına katıldı. Saran kızı Lal ile birlikte Kırıkkale'ye gelerek törene katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Zengin, toplumun ihtiyacı olan nitelikle insan gücünün yetiştirilmesine birey olarak her insanın destek vermesi gerektiğini söyledi.

Kırıkkale'ye 10 yeni okul sözü verdiğini açıklayan işadamı Saran ise, Türkiye'nin genç bir nüfus potansiyeline sahip olduğunu, bu potansiyelin de değerlendirilmesi için eğitime büyük destek verilmesi gerektiğini belirtti. Konuşmanın ardından Lal Saran ve okulun açılışını gerçekleştirdi. Ardından okulun içinde miniklerle birlikte hatıra fotoğrafı çekinildi.

İkinci tören ise Başpınar semtindeki Sadettin Saran'ın babası Özbek Saran'ın adını taşıyan okulda gerçekleşti. Okulun bahçesine yapılan törende, geçtiğimiz aylarda Hakkari'de şehit edilen Vedat Kutluca'nın adını yaptırılan spor tesisinin açılışı yapıldı.

Saran ve beraberindeki heyetin okula girişiyle birlikte öğrencilerinin 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' slogan attılar. Törene şehidin babası Abidin, annesi Gülhanım Kutluca ile şehidin ağabeyi ve kardeşi de katıldı. Sahanın açılış kurdelesini ise şehidin babası Abidin Kutluca kesti.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim