Mecliste DAMAT DÜELLOSU

  • Home
  • Mecliste DAMAT DÜELLOSU
Mecliste DAMAT DÜELLOSU
Meclis'te Baykal, Erdoğan ve Unakıtan kapıştı. CHP lideri damat ile vurdu, ortalık karıştı.Abone olCHP lideri Deniz Baykal’ın eleştirilerine hem Erdoğan hem de Unakıtan sert yanıt verdi. Meclis'te damat kavgası yaşandı. İşte ayrıntılar;

2008 bütçe görüşmesinde Baykal önce Maliye Bakanı Unakıtan’ın oğluna gittiği iddia edilen 30 bin doları gündeme getirdi. CHP lideri Baykal’ın eleştirilerine hem Erdoğan hem de Unakıtan yanıt verdi:

30 bin dolar nerede?

BAYKAL: Tokat Sigara Fabrikası’nın satışıyla ilgili olarak, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlunun şirketinde görev yapan santral memuruna, onayın ertes hair transplant cost turkey i günü 30 bin dolar geliyor. Bu santral memuru, o şirketin saymanıyla birlikte gidiyor, alıyor. Sayman, paraya el koyuyor, bunu gönderiyor. Kim bu kişi? Kimin şirketi? Maliye Bakanı’nın oğlunun şirketi... Peki Maliye Bakanı’nın bu işle bir ilgisi var mı? Parayı gönderen kim? Mahkemeye intikal etmiş olan, yeni diye verilmiş olan ikinci el makinayı satmış olan şirket. Parayı gönderen o şirket. Parayı alan, bu şirketin bu söylediğim insanları... Ne oldu? Ne yapıldı? Aylardır bu konuda hiçbir ciddi adli mekanizma harekete geçirilmemiştir. Hadi bakanların dokunulmazlığı var, mahdumların da mı dokunulmazlığı var?

ERDOĞAN: Unakıtan’ın oğlu milletvekili değil. Dokunulmazlığı yok. İddia sahibiyseniz buyrun gereğini yapın.

KEMAL UNAKITAN: (Para getirdi) denilen adam, o tarihte oğlumun şirketinde çalışmıyor. O para ne şirketin adına ne oğlumun adına ne benim bir yakınımın adına geliyor. Gelip gelmediği de belli değil. O adam çok sonradan bir şirkete geliyor, çalışıyor ve çıkıyor. O şirket, bırakın 30 bin dolar, milyonlarca dolar vergi veriyor. Ondan sonra kalkıyorsunuz, illa bir şeyi bir şeye yamandırmak için... Deyin ki; ’Bakanların çocukları çalışamaz, bir kanun çıkarın’ anlayalım.

BAYKAL: Yandaş medya oluşturmak iktidarın bir imtiyazı değildir. Böyle bir tablo vicdanla bağdaşmaz. Büyük olasılıkla damat beyin holdingi (Sabah ve atv’ye teklif veren Çalık Grubu’nda üst düzey yönetici olan Berat Albayrak’ı kastediyor) Türkiye’de ikinci büyük medya grubunun da sahibi olacak.

ERDOĞAN: Yandaş medya konusunda siz çok kabiliyetlisiniz. O konuda size yetişemeyiz. TMSF’nin yapmış olduğu ihaleyi biz izliyoruz. İhaleye katılmak isteyenler katılmıştır, yetirliliği olanlar girmiştir. TMSF özerk kurum olarak gereğini yapacaktır. İhale sürecini başarıyla yönetiyor. Biri kazanır mı, ihale iptal mi olur? Ne olacağını yarın (bugün) hep beraber göreceğiz.


Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim