5 vakit KABEYE DÖNÜŞ

  • Home
  • 5 vakit KABEYE DÖNÜŞ
5 vakit KABEYE DÖNÜŞ
Hasta yatakları günde 5 vakit Kabe'ye çevrilecek. İngiltere'de olay oldu. Abone olİngiliz Sağlık Bakanlığı, hastane görevlilerine Müslüman hastaların yataklarını günde 5 vakit kabe'ye çevirmeleri konusunda eğitim vermeye başladı. Gazeteler olayı manşet yaptı...

Daily Star gazetesinin manşetten duyurduğu habere göre Müslüman hastaların yataklarında namaz kılmak istemesi nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na böyle bir taleple gittikleri ve bu taleb promosyon çakmak in olumlu görüldüğü, şimdi iki hastanede bununla ilgili eğitim verildiği açıklandı.

Hastanede kalan Müslüman hastaların şikayetleri doğrultusunda, hemşirelere "İslamiyet kursları" açıldı. Bu kursun sonuçlarından belki de en tartışılacak olanı, artık Müslüman hastaların yataklarının günde 5 kez ezan vakitlerinde Kabe'ye çevrilmesi !

Buna göre hemşire ve hastabakıcılar günde 5 vakit Müslüman hastaların yatağını Kabe'ye çevirecek.

Bu uygulamaya tepki gösterenler ise sadece Müslümanların tedavi göreceği ve tüm yatakların Kabe'ye baktığı hastanelerin açılmasının çok daha sağlıklı olacağını belirterek vergi verenlerin parasının çarçur eidldiğini savundu.

İNGİLTERE İKİYE BÖLÜNDÜ

İngiliz Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği bu uygulama ülkeyi ikiye böldü. Dewsbury Hastanesi'nde çalışan bir hemşire "Böyle bir uygulamanın yapılması mantıklı değil; Çünkü zaten yoğun olan iş temposu içinde bir de yataklarla uğraşmak bizi asıl yapmamız gereken şeyden uzak tutar. En mantıklı çözüm, Müslümanlara özel hastane ve ya koğuşlar açılması." diye konuştu.

Bir kısım İngiliz konuya ılımlı yaklaşsa da, ülke geneli uygulamaya şiddetle karşı çıkıyor. Genel kanı, vergi mükelleflerinin paralarının, hastanelerin asıl işleri olan hayat kurtarmaya harcanıp, böyle "gereksiz" işler için çarçur edilmemesi gerektiği. (Vatan)

Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim