GOPta özürlüler unutulmadı

  • Home
  • GOPta özürlüler unutulmadı
GOPta özürlüler unutulmadı
Gaziosmanpaşa Belediyesi özürlülere yönelik etkinlik gerçekleştirdi.Abone ol

GOP Belediyesi’nin Dünya Özürlüler Günü nedeniyle düzenlediği etkinliklerde şiir okuma ve bale gösterisinin yanı sıra yöresel türkülerinde yer aldığı bir de konser gerçekleşti.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Dünya Özürlüler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda “Özürlülerinin sorunlarına sahip çıkmayan ülkelerde çağdaşlıktan söz edilemez.
Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, özel eğitimden rehabili ekrem tasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar bir bütün anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorundur" dedi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Özkan da , “GOP Belediyesi olarak özürlülerimizin insanca yaşamaları için başlattığımız hizmet atağını artan ve etkin bir şekilde bundan sonra da sürdüreceğiz’’dedi.

GOP Belediyesi 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü’nde bir dizi etkinlik düzenledi. Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve ilçedeki engelli vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantının açılış konuşmasını yapan GOP Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Özkan, “Belediye olarak özürlülerimizin kendi kendilerine yetmesi, belli bir bilgi ve kültür düzeyine ulaşması, meslek edinip üretken hale gelmesi ve çevresiyle sağlıklı ilişkiler kurarak toplumsal hayata katılmasının sağlanması için çalışmalarımızı arttırarak sürdürüyoruz’’ dedi.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Dr, Erhan Erol da özürlü vatandaşlarımızın eğitim, rehabilitasyon, sağlık, yönetim gibi alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü tedbirin alındığını vurgulayarak “Özürlülerimizin başkalarına muhtaç olmadan
yaşamlarını sürdürmeleri için ilçemizdeki özürlülere yönelik eğitim merkezinde çeşitli kurslar veriyoruz. Yaptığımız, Türkiye’nin en kapsamlı özürler araştırmasında çıkan sonuçları kendimize yol haritası olarak çizdik. Bu yönde bütün çalışmalarımızı organize bir şekilde yerine getiriyoruz’’ dedi.

Toplantıda daha sonra şiir okumanın yanı sıra, çocuk korusu bir konser verdi. Bale gösterisi ve folklor gösterileri ile devam eden toplantıda bir de müzikli oyun sergilendi. Etkinlikler yöresel türkülerin yer aldığı konserle sona erdi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim