Mardinde fidye katliamı

  • Home
  • Mardinde fidye katliamı
Mardinde fidye katliamı
Fidye için kaçırıldığı öne sürülen iki kardeş su kuyusunda ölü olarak bulundu..Abone ol

Ağabeylerinin hayvanlarını otlatmak üzere evden ayrılan ve 16 gündür kendilerinden haber alınamayan iki kardeşin cesetleri, öldürüldükten sonra su kuyusuna atılmış olarak bulundu. Mardin'in Midyat ilçesinde fidye için kaçırıldıkları önü sürülen iki kardeş kuyuda ölü olarak bulundu. İki kardeşin, boğulduktan sonra kuyuya atıldığı tesbit edildi.

Mardin'in Midyat ilçesi Gelinkaya beldesinde 19 Kasım Cuma günü öğle saatlerinde, ağabeylerinin hayvan sürüsünü otlatmaya giden ve bir daha kendilerinden haber alınamayan Mehmet (8) ve İzzettin Ersoy(13) adlı kardeşlerin cesedi jandarma ekiplerinin bölgedeki arama ça cinsel takviye lışmaları sonucu bir su kuyusunda ölü olarak bulundu.

İki kardeşin kayıp olduklarının anlaşılması üzerine ilk günden itibaren jandarma, köy korucuları, köylüler ve çocukların okul arkadaşları bölgedeki her yeri arayarak kardeşleri bulmak için seferber oldu. Jandarmanın eğitimli köpeklerinin çocukların elbise kokusu ile en son yaptıkları arazi taramasında ilk olarak İzzettin'in ölü bedeni Köyden 2 km uzakta Midyat-Yolbaşı ve Gelinkaya beldesi sınır üçgeni arasında bulunan su kuyusunda bulundu. Midyat belediyesi itfaiye aracı ve jandarma ekiplerinin yapmış olduğu çalışma sonucu İzzettin'in cansız bedenini kuyudan çıkardı.

Yaklaşık 15 saat sonra ise 8 yaşındaki Mehmet'in cesedi, ağabeyinin çıkarıldığı su kuyusundan yaklaşık 1 km uzaklıktaki bir başka kuyuda bulundu. İzzettin'in kurşunlandıktan, Mehmet'in ise tel ile boğularak öldürüldükten sonra kuyuya atılmış oldukları iddia edildi. Kuyudan çıkarılan cesetler, Midyat Devlet Hastanesi Morgu'na alındı.

Konu ile ilgili soruşturmayı yürüten Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı, çocukların ölüm sebebini araştırmak için cesetleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

Olaydan sonra çocuklarının cansız bedenleri ile karşılaşan acılı baba Halil Ersoy (52) ve anne Halime Ersoy (50) Ersoy sinir krizi geçirdi.

Acılı Baba Halil Ersoy, 19 Kasım 2007 tarihinden itibaren çocuklarından haber alamadıklarını belirterek, 16 gün sonra evlatlarının cansız bedenleri ile karşılaştığını söyledi. Ersoy, "Çocuklarım okul çıkışında ağabeylerinin hayranlarını otlatmaya gitti ve bir daha kendilerinden haber alamadık. Akşam saatlerinde çocukların eve gelmediğini görünce durumu jandarmaya bildirdik. Bütün civar köyleri aramadık. Ama bir türlü çocuklarımı bulamadık. En son bana bir telefon geldi. Beni arayan şahıslar çocuklarını görmek için 50 bin YTL ile Suriye'nin Halep şehrine parayı getirmelerini istediler. Aradan bir zaman geçtikten sonra üç defa telefonla beni aradılar. Ama bana ulaşamadılar. Çocuklarımı kimler niçin ne amaçla kaçırdılar bilmiyorum. Allah onların belasını versin. İnşallah en kısa süre bulunup cezalarını çekerler." dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim