Komşuya zeytin dalı uzattı

  • Home
  • Komşuya zeytin dalı uzattı
Komşuya zeytin dalı uzattı
Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türk-Yunan ilişkilerini değerlendirdi.Abone ol

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, '' Türkiye'nin Türk-Yunan ilişkileri konusundaki vizyonunun gayet net olduğunu'' söyledi.

Babacan, Yunan Devlet Televizyonu'nun 2. kanalı NET'e verdiği demeçte Türk-Yunan ilişkileri, Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in Ankara ziyareti, istikşafi görüşmeler, Batı Trakya ve İstanbul Fener Rum Patrikhanesi konularına değ google seo indi.

''Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin her sene istikrarlı biçimde iyileştiğini'' söyleyen Babacan, ''Bu dönemde her iki ülkede de yeni seçilmiş hükümetler görev yapmaktadır. Bu dönem, iki ülke için de ikili ilişkilerin ilerlemesine ivme kazandırmak için önemli bir fırsat teşkil etmektedir'' dedi. Babacan, ''Türkiye'nin Türk-Yunan ilişkilerindeki vizyonu çok açıktır. İleriki dönem için vizyonumuz, iki ülkenin birbirine destek olması, AB üyesi iki komşu olmalarıdır'' diye konuştu.

Karamanlis'in Ankara ziyaretini ise ''Dönüm noktası'' olarak niteleyen Babacan, ''Bir çok konuda işbirliğinde bulunabilecek konumda olacağız ve iki ülke birbirine daha yakın olacak. Bunun çok önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz'' dedi. Dışişleri Bakanı, gerek Atina'ya gerçekleştireceği ziyaretin, gerekse Karamanlis'in Ankara ziyaretinin taze bir başlangıç olduğunu, olması da gerektiğine inandığını kaydetti.

Babacan, söz konusu ziyaretlerin ikili ilişkilerde ileriye dönük hamle olacaklarını da vurguladı. İstikşafi görüşmelere de değinen Dışişleri Bakanı şöyle konuştu: ''İstikşafi görüşmelerde görev yapan müsteşar yardımcılarını belirledik. Bu görüşmeler bir süredir devam ediyor. Şu ana kadar 19 güven arttırıcı önlem açıkladık ve Atina ziyaretimde de belirli bir takım önlemler daha açıklanacak. Öyle ki bu alanda da ilerleme kaydediyoruz.''



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim