Erdoğan özürlüleri onurlandırdı

  • Home
  • Erdoğan özürlüleri onurlandırdı
Erdoğan özürlüleri onurlandırdı
Erdoğan "Özürlülere yönelik politikamız yardım eksenli değil, hak eksenli" dediAbone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlülerle ilgili konuların, Hükümet politikalarının öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, "Bizim özürlülere yönelik sosyal politikamız, yardım eksenli değil hak eksenlidir" dedi.

Başbakan Erdoğan, uluslararası olimpiyatlarda başarılı olan özürlü sporc promosyon çakmak ulara plaket verilmesi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sinin özürlü vatandaşlardan oluştuğunu hatırlattı.

Toplumsal yaşama tam katılamayan özürlüler için fırsat eşitliği sağlamaya yönelik yapılması gereken düzenlemelerin çağdaş Türkiye'nin önceliği olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz hem özürlülerimizin günlük yaşama hiçbir zorluk çekmeden katılabilmeleri, yaşamlarını kolaylıkla sürdürerek toplumla bütünleşebilmeleri, hem de fırsat eşitliğine sahip olarak toplum için katma değer üretecek bir konuma gelmeleri için bütün gücümüzü seferber ettik.

Bu konu bizim için siyasi olmaktan çok insani ve ahlaki bir önceliktir. Bu sebeple özürlülerimizle ilgili konular Hükümet politikalarımızın öncelikleri arasında yer almıştır. Bizim özürlülere yönelik sosyal politikamız yardım eksenli değil hak eksenlidir. Biz her türlü adaletsizliğin, haksızlığın üzerine kararlılıkla giden, yüzünü bütünüyle millete dönmüş bir hükümet anlayışına sahibiz."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından çeşitli branşlarda uluslararası olimpiyatlarda başarılı olan özürlü sporculara plaket verdi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim