ÇARŞAF Gülde kaldı

  • Home
  • ÇARŞAF Gülde kaldı
ÇARŞAF Gülde kaldı
'Çarşaflı bilgi notu' polemiği, Ankara'yı gerdi. Gül son noktayı koydu. O not kimden?Abone ol

Çankaya ile YÖK arasında gün boyu "çarşaf" açıklamaları uçuştu. Buna neden olan da Cumhurbaşkanı Gül'ün “YÖK, rektör adayı için ‘eşi kara çarşaflıdır’ dedi, araştırdık adam hiç evlenmemiş” sözleriydi.

Haber üzerine YÖK'ten bir açıklama geld google seo i. YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, “Böyle bir notun YÖK tarafından gönderilmesi söz konusu değil” dedi. YÖK, Köşke gönderdiği atama dosyalarında sadece adayların kısa akademik öz geçmişlerine yer verildiğini bildirdi.

GÜL; YÖK'TEN GELMEDİ

YÖK'ün bu açıklamasının ardından gözler resmi ziyaret için Pakistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çevrildi. Gül de konuya son noktayı koydu; çarşaflı rektör adayının bahsedildiği bilgi notunun YÖK'le bağlantısının bulunmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül'ü Pakistan'da izleyen gazetecilere dağıtılan açıklamada şöyle denildi;
''Gazetecilerle yaptığım sohbette, yürürlükteki rektör atama sürecinin
sakıncalarına dikkat çekmek istedim. Adaylar hakkında ortaya asılsız iddialar atılabildiğini, hatta bunların bazılarının cumhurbaşkanlığı makamına kadar ulaşabildiğini vurguladım. Gazetecilerle görüşmemde bir rektör adayı hakkındaki asılsız ihbar örneğini verirken, bilgi notunun YÖK'ten geldiğini ifade etmedim. Bu olayın YÖK ile hiçbir bağlantısı yoktur.''



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim