Saatli bomba Lincoln

  • Home
  • Saatli bomba Lincoln
Saatli bomba Lincoln
Lincoln'ün sağı solu belli değil. Eski hastalığı yeniden mi nüksediyor?Abone ol

İNTERNETHABER

Neydi o sezonun başındaki Lincoln.. Çalımları ve klas golleri ile izleyenleri büyülüyordu.  Kafalarda soru işaretleri yok değildi. Madalyonun öteki yüzü Alman medyasından sezon başlamadan önce gelen haberlerde gizliydi. O da Lincoln'ün Shalke 04 macerası.

Beşiktaş maçı öncesi yaşananlar Lincoln vakasının başlangıcıydı. Hakan Şükür ve Lincoln Beşiktaş maçı öncesi kadro dışı kaldıktan sonra Brezilyalı futbolcu takıma küstü. Biz demiyoruz istatistikler diyor. Lincoln'ün toplamda 3 golü ve 2 asisti var. Bu tablo yıldız futbolcu statüsündeki  Brezilyalı için parlak bir karne değil.

Brezilya'dan gelen kuzenleri kampta 01.30'a kadar kalınca küplere binen Feldkamp kadro dışı bıraktı. Sonrasında ne Lincoln düzeldi ne de Cimbom..
Sarı kırmızılı takım ilk altı haftada 5 galibiyet 1 beraberlik aldı. hair transplant cost turkey Atılan gol 15 yenilen gol ise sadece 2. Tablo bu kadar parlak.. Son sekiz maçta Galatasaray 4 galibiyet 4 beraberlik var. Savunma ve hücumda alarm zilleri çalmış.. Atılan gol 12 yenilen gol sayısı 8.

Lincoln'ün ilk altı maçlık serisi iyi

Brezilyalı futbolcunun formu takıma da yansıdı. 6 maçta iki gol ve 1 asist ile oynadı. Ligin ilk maçında Rize'ye yolladığı füze akıllarda kaldı.. 3. hafta Ankaragücü'nü 1-0 yenen Cimbom'un galibiyet golü yine ondan gelmişti. 5. haftada 6-0'lık galibiyetin mimarları arasındaydı.. 6. hafta Kasımpaşa maçında üç puanı getiren golün süper asisti Lincoln'den gelmişti.

Sakat ya da formsuz

Lincoln'ün durması takımını da frenledi.. 8 maçlık seride tek golü ve tek asisti var. 8. haftada beraberlik golünün asisti ondan geldi. 9. hafta sahada var ama futbolundan eser yok. 10. hafta sakatlığı nedeniyle yok. 11. Antep deplasmanında 59. dakikada yerini Uğur'a bıraktı. 12. hafta Gençlerbirliği maçında gol attı ama yine 90 dakikayı tamamlayamadı.13. hafta Trabzon maçında 90 dakika oynadı.. Ve son Büyükşehir maçında 25. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı.

Yönetimin açmazı

Maddi krizde bulunan Galatasaray imkanlarına göre bu futbolcuya servet ödedi. 4 yıllık maliyeti 13 milyon euro.. Yönetim ne yardan ne de serden vazgeçebiliyor. Bu kadar para ödediği futbolcuyu gözden çıkarma lüksü de yok. Sezon ortasında teknik direktör değişikliği de sakıncalı..

Klasik Alman tavrı

Feldkamp Almanların o bildik disiplin anlayışının temsilcilerinden.. Profesyonel düşünüyor. Ama Alman mantalitesi ülkemizde her zaman işlemeyebiliyor. Hele hele Lincoln'ün Shalke'de sorunlu olduğu dönemleri bilindiği halde. Feldkamp ve Lincoln ateşle barut gibi adeta.. Kalli yıldız futbolcuya ayrım yapmıyor. Hatırlanacağı üzere Alman hoca Lincoln'ü hazırlık maçlarında oynatmıyordu. Gerekçe olarak kondüsyonü gösteriyordu.

Lincoln'de lider özelliği yok

Lider özelliği yok. Yani Hagi gibi takıma yön vermiyor.. Orta sahadaki bu dağınıklık takımın oyun düzenine yansıyor. Disiplinsizliği Almanya'da da gündeme geliyordu. Hafızası kuvvetli olanlar hatırlayacaktır, Schalke Kulübü Başkanı Joseph Schunesenberg Linconl'ün bu yönüne dikkat çekmişti. Özetle Lincoln'e sahip olan hocanın işi zor. Kumaşı iyi ama yeteneklerini göstermede istikrarlı bir çizgisi olmadığı kesin..

Vukuatları

2005"te  Almanya Lig Kupası finali karşılaşmasında Stuttgartlı Tomas Hitzlsperger"in suratına tükürdü. 4 maç ceza aldı. 2006"da Schalke 04"ün Bayer Leverkusen"e 1-0 yenildiği Almanya Birinci Ligi karşılaşması sonrası rakibi Bernd Schneider"e tokat attı... 5 maç ceza yedi. Yine 2006"da Schalke"nin, ezeli rakibi Borussia Dortmund ile oynadığı "Ruhr derbisi" öncesi diskoda sabahladı.



Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim