Sınır ötesi açıklama

  • Home
  • Sınır ötesi açıklama
Sınır ötesi açıklama
TSK'nın sınır ötesi operasyonu yapmasına Irak hükümeti ne diyor?Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı'nın, Kuzey Irak'ta bazı hedeflerin vurulduğu yönündeki internetten yaptığı açıklamayı değerlendiren Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Bölge Başkanlığı Divan Başkanı Dr. Fuad Hüseyin, Türk Ordusu'nun bölgesel yönetimi ya da halkı hedef alacağına i cinsel takviye nanmadığını söyledi.

Bölgedeki krizin kontrol altına alındığını savunan Hüseyin, "Yeni kontaklar, yeni görüşmeler olacaktır. Türkiye, Irak, İran ve bölgesel yönetim yeni görüşmeler ile bu problemi sona erdirecektir. Türkiye, genel anlamı ile diyalog dili kullanıyor" dedi.

BUNA ASKERİ OPERASYON DİYEMEYİZ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Garkuk bölgesine füze saldırısı yaparak, bölgedeki dağlık alanı topçu ateşine tuttuğunu söyleyen Hüseyin, "Buna Kuzey Irak'a askeri operasyon yapıldı diyemeyiz. Türkiye ve İran, sınırdaki dağlık alanları 1 aydan beri zaman zaman topçu ateşine tutuyor" diye konuştu.

PKK konusunda Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin Türkiye ve ABD ile özel bir anlaşmaları bulunmadığını kaydeden Hüseyin, Türkiye'nin ABD ile görüşmesinin ardından ABD'nin de bu konuda Kürt liderler ile görüştüğünü söyledi. Hüseyin, krizin kontrol altına alınması ve durumun yönetilmesi anlamında Türkiye ve ABD ile ortak çalışma anlamında görüş birliği içinde olduklarını sözlerine ekledi.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim