Kimliğini 51 yıl değiştirmedi

  • Home
  • Kimliğini 51 yıl değiştirmedi
Kimliğini 51 yıl değiştirmedi
51 yıl nüfus cüzdanını değiştirmedi. Hastanede lazım olunca, yetkililer şaşırdı.Abone ol

Konya'nın Yunak ilçesine bağlı Çayırbaşı köyünde yaşayan 78 yaşındaki kadının, 1956 yılında aldığı çok sayfalı nüfus cüzdanını şimdiye kadar değiştirmeden kullandığı ortaya çıktı.

Yunak Nüfus Müdürlüğüne gelen Huri Çakırca'nın eşi Ali Çakırca, AA muhabirine quanto costa un trapianto di capelli , 1949 yılında evlendikleri eşine, 1956 yılında Yunak Nüfus İdaresinden o tarihte kullanılan çok sayfalı Nüfus Hüviyet Cüzdanı çıkardıklarını söyledi.

O günden itibaren eşinin aynı cüzdanı kullandığını ifade eden Çakırca, şöyle dedi:

''Nüfus cüzdanı pek lazım olmuyordu. Biz de değiştirme konusunu ihmal ettik. Eşim rahatsızlanınca, kendisini hastaneye götürdük. Ancak hastane görevlileri cüzdanı görünce şaşırdılar. Nüfus cüzdanını kabul etmediler ve değiştirmemiz gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine Yunak Nüfus Müdürlüğüne başvurduk.''

Yunak Nüfus Müdürü Abdullah Bakırcı da Huri Çakırca'nın değiştirmek üzere getirdiği Nüfus Hüviyet Cüzdanı'nı görünce şaşırdıklarını söyledi.

Cüzdanın 16 Mayıs 1956'da verildiğini belirten Bakırcı, ''Bu cüzdanlar 1992 yılında yürürlükten kaldırıldı ve geçerliliği yok. Bu nedenle Huri Çakırca'ya yeni nüfus cüzdanını kayıptan verdik'' dedi.

Bakırcı, Huri Çakırca'nın 51 yıllık Nüfus Hüviyet Cüzdanı'nı anı olarak ve genç nesillere tanıtmak için dairenin panosuna asacaklarını bildirdi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim