TSKdan SINIRÖTESİ AÇIKLAMA

  • Home
  • TSKdan SINIRÖTESİ AÇIKLAMA
TSKdan SINIRÖTESİ AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı, YENİ bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), kendisine verilen yetki çerçevesinde, Irak'ın kuzeyinde bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek için gereken askeri tedbirleri alacağını, bu kapsamda ilk operasyonu Promosyon Çakmak n bugün icra edildiğini, elde edilen istihbarata bağlı olarak operasyonlara devam edileceğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

''Türk Silahlı Kuvvetleri 28 Kasım 2007 tarihinden itibaren sınır ötesi harekat konusunda yetkilendirilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri; kendisine verilen yetki çerçevesinde, Irak'ın kuzeyinde bulunan teröristleri etkisiz hale getirmek için gereken askeri tedbirleri alacaktır. Bu kapsamda; ilk operasyon 1 Aralık 2007 tarihinde (bugün) icra edilmiş olup, elde edilen istihbarata bağlı olarak operasyonlara devam edilecektir.

İcra edilecek operasyonlar, münhasıran PKK KONGRA-GEL terör örgütünü hedef almakta olup, Irak'ın kuzeyinde yaşayan halka ve Türk Silahlı Kuvvetlerine düşmanca bir harekette bulunmadıkları sürece, yerel gruplara karşı değildir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim