Bu adamı derhal kovun!

  • Home
  • Bu adamı derhal kovun!
Bu adamı derhal kovun!
İP lideri Perinçek, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Wilson'ın kovulmasını istediAbone ol

İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, ''ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinde bazı siyasetçilerin katılımıyla gerçekleştirilen daveti, ülkenin birlik ve bütünlüğü açısından bir tehdit olarak algıladıklarını promosyon çakmak '' söyledi.

Perinçek, partisinin İstanbul İl Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'ın, 27 Kasım günü kahvaltılı toplantı düzenlediğini belirtti. Bunun Türkiye için ''ciddi bir tehdit'' olduğunu savunan Perinçek, ''Bu toplantının manzaraları, Türkiye'yi yönetenler açısından yüz kızartıcı ve onur kırıcıdır. ABD Büyükelçisi, Türkiye'yi bölme faaliyetini, Kürt kökenli siyaset adamlarını toplayarak göstermiştir'' dedi.

Wilson'ın ülkesine gönderilmesi gerektiğini öne süren Perinçek, şöyle konuştu: ''Türk devlet geleneğini ve Atatürk Cumhuriyetinin ölçülerini koruma ve geleceğe taşıma sorumluluğumuzun gereği olarak, ABD Büyükelçisi Ross Wilson'ın derhal 'istenmeyen adam' ilan edilmesini ve ülkesine gönderilmesini talep ediyoruz. Büyükelçilik kisvesi altında bu faaliyetlerin yürütülmesi hiçbir şekilde kabul edilemez.''



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim