DTP ve PKK böyle diz çöktü

  • Home
  • DTP ve PKK böyle diz çöktü
DTP ve PKK böyle diz çöktü
DTP ve terör örgütü bölgede gücünü kaybetti. Çarpıcı tespitler var.. Abone ol

Pek çok neden sıralanıyor. Bunlar arasında BBC munhabirinin izlenimleri dikkat çekiyor.

AK Parti Batman İl Başkanı Ömer El, Star'dan Şamil Tayyar'a BBC muhabirinin bölgedeki çekimlerini anlattı:

BBC bölgede çekimler yaptı. DTP’den AK Parti’ye geçen seçmenlerle görüştü. Neden parti değiştirdiniz diye sormuşlar. Şöyle demişler; Biz barış, demokrasi, huzur, iş ve aş istiyoruz. Bunları da yapıyorlar.’

İl Başkanı Ömer El'in yerel seçimlerle ilgili bir iddialı tahmin de var:

DTP’deki belediyelerin en az 30’unu al ersağ 2024 ırız. Batman başta gelir. 22 Temmuz’da 13 bin daha fazla oy aldık. Oyumuz yüzde 46’ya çıkarken, DTP’nin oyları yüzde 39’a düştü. Diyarbakır, Batman kadar yüksek olmasa da kazanma ihtimalimiz var.’

Ömer El'in bölgede PKK ve DTP'nin etkisinin nasıl kırıldığına dair verdikleri diğer örnekler de şöyle:

-Bölgedeki feodal yapı büyük ölçüde kırıldı. PKK ve devlet gücünü istismar eden feodal güç (aşiretler) arasında kalan halk, böylece rahatladı.

- Bölgeye atanan vali, kaymakam ve emniyet müdürü profili çok değişti. Halka tepeden bakan yöneticilerin yerine onları kucaklayan, sahiplenen yöneticiler geldi.

-En önemli sorun işsizlik. Valiler, kendi illerine yatırımları çekmek için hem bürokrasinin hem işadamlarının ayağına gitti.

- Sağlık hizmeti veren kuruluş sayılarında patlama oldu. Sadece Batman’da uluslar arası düzeyde 5 özel hastane yapıldı. Hastanelerdeki kuyruklar yok denecek kadar azaldı. İngiltere’de oturan bir yakınım Batman’da ameliyat oldu. ‘Biz orada bir penisilin iğnesi için 1 hafta sıra bekliyoruz’ dedi.

-İşi olmayan, hiçbir yan geliri bulunmayan ihtiyaç sahibi herkese yeşil kart dağıtıldı. 300 bin nüfuslu Batman’da 200 bin yeşil kartlı var.

- En ücra köşeye kadar sağlık görevlisi, hemşire, ebe gönderilmeye çalışıldı.

- Okul ve öğretmen sayısı arttırıldı. Atamalar bilgisayarla yapıldığı için torpil de kalmadı.

-KÖYDES ve BELDES çok önemli projeler. Cumhuriyet tarihinde ilk kez asfalt yola ve suya kavuşan köyler oldu.

-Anayasada ve bazı kanunlarda demokratikleşme yönünde yapılan değişiklikler, ana dille ilgili kısıtlamaların kaldırılması çok olumlu etki yarattı.

- İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri gibi belediyelerden gelen yardımlar halkın sevgisini kazandı. Batman’de sel afeti yaşandığında bu belediyeler sokaklardaki çamurlara kadar temizlediler.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim