Hileli hurdalı madalya istemem

  • Home
  • Hileli hurdalı madalya istemem
Hileli hurdalı madalya istemem
Murat Başesgioğlu, Türk sporcularının hileli madalyaya ihtiyacı olmadığını söylediAbone ol

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, ''bir federasyonun doping nedeniyle ceza aldığını'' anımsatarak, ''Bizim çocuklarımız hileli, hurdalı madalya alacaklarsa almasınlar.

Bu konuda gerekli soruşturma yapıldı, ödenen paranın geri alınması için ilgililer hakkında dava açıldı'' dedi. Başesgioğlu, TBMM Genel Kurulunda, Türkiye Futbol Federasyonu ersağ üye (TFF) Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapan Tasarının görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bir federasyonun, doping nedeniyle ceza aldığına işaret eden Başesgioğlu, bunu tasvip etmediklerini söyledi. Temiz sporu sonuna kadar savunduklarını dile getiren Başesgioğlu, ''Bizim çocuklarımız hileli, hurdalı madalya alacaklarsa almasınlar. Temiz, çıplak ayaklarla koşsunlar ama spora ve centilmenliğe uymayan, hileli yollarla, onlardan madalya, ödül isteğimiz yok'' dedi.

TÜRKİYE-ERMENİSTAN KARŞILAŞMASI

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, 2010 Dünya Kupası Finalleri Avrupa Elemelerinde Türkiye ile Ermenistan'ın aynı grupta yer aldığını anımsatarak, Ermenistan'la nasıl maç yapılacağını sordu.

Devlet Bakanı Başesgioğlu, ''Benim de umutlu olduğum gruba düştük'' dedi. Gruptaki Ermenistan ile hem Türkiye'nin hem Azerbaycan'ın itilafları olduğunu ifade eden Başesgioğlu, ''Ermenistan'ı tanıyoruz ama diplomatik ilişkilerimiz yok. Sporun evrensel kaideleri var. Milli takım bu ülkeyle maç yapmazsa yaptırımları var'' diye konuştu.

Başesgioğlu, konuyu Dışişleri Bakanlığı ile görüşeceklerini belirterek, ''Önümüzdeki günlerde geleceğimiz noktayı kamuoyu ile paylaşacağız'' dedi. Tasarının yasalaşmasının ardından TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, birleşimi yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.



Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim