K.Iraka diplomatik ilgi

  • Home
  • K.Iraka diplomatik ilgi
K.Iraka diplomatik ilgi
Kuzey Irak'ta arka arkaya temsilcilikler açılıyor. Şu ülkeler ilk adımı attı;Abone olKUZEY Irak'ta bu haftanın başından itibaren birçok ülke diplomatik ve ticari atak başlattı. Rusya, İran ve İngiltere’den sonra Erbil'de diplomatik temsilcilik açan 3'üncü ülke oldu.

Bölgeye giden Fransa'nın Bağdat Büyükelçisi de kısa süre içer quanto costa un trapianto di capelli isinde Erbil'deki konsolosluğu açacaklarını bildirirken, Yunanistan’dan bir ticaret heyeti Kürt bölgesine gitti. İngiltere’nin Erbil Konsolosu da, Kürt yönetimi ile bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

RUSYA, ERBİL BAŞKONSOLOSLUĞU’NU AÇTI
İran’dan sonra Rusya bugün Erbil’de konsolosluk açan devletler arasına katıldı. Rusya’nın Erbil Başkonsolosluğu, Moskova’dan atanan Vagif Garaev ve Bölgesel Kürt Hükümeti Başbakanı Neçirvan Barzani’nin katılımı ile bugün açıldı. Rusya’nın Erbil Konsolosluğu, Kuzey Irak’ta İngiltere ve İran’dan sonra 3’üncü temsilcilik oldu.

YUNANİSTAN’DAN TİCARİ HEYET
Bölgedeki Kürt televizyonları Erbil’deki yabancı diplomat atağının yanı sıra ticaret heyetlerinin de büyük ilgi gösterdiğini bildirdi. Mesut Barzani’ye bağlı Zagros TV, Yunanistan’dan gelen ticaret heyetinin bölgeye yapılacak yatırım ve iş görüşmeleri için Erbil’de bulunduğunu bildirdi. Yunanistan da bir süre önce yaptığı açıklamada Erbil’e konsolosluk açmayı planladığını açıklamıştı.


Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim