Dünyaya hükmeden adamlar!

  • Home
  • Dünyaya hükmeden adamlar!
Dünyaya hükmeden adamlar!
Onlar dünyanın en güçlü isimleri. Her şeye sahipler. Forbes listeyi yaptı. Bakın kimler listeye girdi;Abone olFortune, dünyanın en güçlü işadamları listesini yayınladı. Dev şirketlerin tepe isimleri, listenin en üstlerinde yer almayı başardı.

Steve Jobs

Apple'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su. 30 yıllık kariyerinin ilk 20 yıllık bölümünde iki kere bilgisayar endüstrisinin yönünü değiştirmeyi başardı. 1997'de Apple II ile PC'lerin tahtını sallayan Jobs, 1984'te ise Macintosh ile sektörde devrim yarattı. Apple'a geri döndüğü 1997 yılından bu yana da özellikle tüketici elektroniği alanında önemli işler yaptı. iPo ersağ 2024 d ile sektörün dinamiğini değiştirdi, iTunes Music Store'lar ile önemli işler yaptı. ayrıca Apple'ın cep telefonu işine girişini de çok iyi bir şekilde organize etti.

Rupert Murdoch

Dünya medya devi News Corp'un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su. Film, televizyon, yazılı basın ve internet mecralarında çok büyük bir güç. Geçtiğimiz yıl TGRT'yi satın alarak Fox TV ile Türkiye'ye de girmişti. Kariyerine 1953 yılında iki Avustralya gazetesine sahip olarak başlayan Murdoch, 1960'larda İngiltere'de, 1970'lerde ABD'de, 1990'larda ise Asya'da gücüne güç kattı. 76 yaşındaki Murdoch, İngiltere'nin en büyük tabloid gazetesi Sun'ın, ABD'de New York Post'un sahibi. Sahibi olduğu Fox Tv ile de dünyanıon birçok ülkesinde faaliyet gösteriyor.


Lloyd Blankfein

ABD'nin en büyük finans kurumlarından Goldman Sachs'ın başındaki isim. Son yaşanan kredi krizinde birçok finans kurumu zarar açıklamasına ve sektördeki çok büyük isimler işlerini kaybetmesine karşın, Goldman Sachs para kazanmaya devam ediyor.

Geçen sene Goldman'ın başına geçen Lloyd Blankfein de bu başarının en önemli mimarı oarak görülüyor.

Eric Schmidt, Larry Page ve Sergei Brin

İnternet devi Google'ın ana kumandasındaki isimler. Google'ın kurucusu olan Brin ve Page, son derece hırslı, sınırsız ve değişime açık insanlar.

Google'ı dünya devleri arasına sokmalarına karşın burada duracaklarmış gibi de görünmüyor.

Şimdiki hedefleri cep telefonu işi... Google'ın başarısında şirketin CEO'su Eric Schmidt'in de hakkını teslim etmek gerekiyor.

Warren Buffett
Para piyasalarının duayeni ve Berkshire Hathaway'in kurucusu, yönetim kurulu başkanı ve CEO'su.

Berkshire Hathaway'i yıllar içerisinde 98 milyar dolarlık bir şirket haline getirmeyi başardı. Ayrıca hisseler de endeks ortalamasından iki kat fazla kazandırdı.
Borsacılar arasında haklı bir üne sahip.



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim