Hüzün ve sevinç birarada

  • Home
  • Hüzün ve sevinç birarada
Hüzün ve sevinç birarada
Bağcılar'da görev yapan 3 bini aşkın öğretmen biraraşa geldi.Abone ol

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Öğretmenler Resepsiyonu”nda göreve başlayan stajyer öğretmenler yemin töreninde heyecan yaşarken, emekli olanlar ise hüzünlü anlar yaşadı.

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Öğretmenler Resepsiyonuyla” ilçede görev yapan 3 bini aşkın öğretmen bir araya geldi. Adaylığı sona eren ve asil öğretmenliğe başlayanlar yemin ederken, emekli olanlar ise hizmet şeref belgeleri takdim etti.

Olimpik spor salonunda gerçekleştirilen resepsiyon, öğretmenlerin onuruna verilen yemekle başladı. Ardından, yine öğretmenler tarafından hazırlanan folklör gösterileri sergilendi.

Belediye Başkanı Çağırıcı: “Eğitimi öncelikli görüyoruz.”
İstanbul Milletvekilleri Feyzullah Kıyıklık, Ünal Kaçır, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş ve binlerce öğretmenin katıldığı programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yerel yöneticiler olarak eğitimi öncelikli bir görev olarak gördüklerini ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıkları belirterek şunları söyledi:

“Biz Belediye o Deniz kumu larak, teknoloji çağını yakalamak zorunda olduğumuza ve bunun için de nitelikli gençler yetiştirmemiz gerektiğine inanıyoruz.
Bu inançla eğitimi birinci öncelikli işimiz olarak kabul ediyor ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz.

Üç yıl süren “Okuma Yazma Seferberliği”ne toplam 26 bin kişi katıldı. 20 Bin kişi Diploma aldı. 31’i geçmiş dönemlerde, 44’ü de yeni olmak üzere toplam 75 okul arsası temin ettik. Son iki yıl içinde 6’sı belediyemizce 13’ü de bulduğumuz sponsorlar tarafından olmak üzere toplam 19 okul binası yaptırdık.

Bağcılar’da projeksiyonu ve bilgisayarı olmayan sınıf bırakmadık Tam 1800 projeksiyon ve bilgisayar alarak okullarımıza hediye ettik.
Geçlerimizi sokaktan kurtarmak için sınıf mevcutlarını 30 kişiye indirmek ve eğitimin tam güne çıkartılmasını istiyor, bunun için de var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlik Kültür merkezleri inşa ettiriyoruz.

Gençlik ve izci kampları yapıyor, yaz spor okulları açıyoruz.
Öğretmenlerimiz arasında gizli kalmış kabiliyetleri açığa çıkarmak için öğretmenler arasında ödüllü yarışmalar yapıyoruz.
Kısacası eğitim için, öğrenci için, öğretmen için, hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz.”

Bağcılar Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş: “Öğretmenlerimiz, Bağcılar’da görev yaptıkları için şanslılar.” Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş ise, Bağcılar’ın eğitim açısından, kendilerini anlayan ve her zaman yardımcı olan bir Milletvekili, bir Kaymakam ve bir Belediye Başkanı olduğunu belirterek şanslı bir ilçede görev yaptıklarını söyledi.

Kıyıklık: “insanlar herkesi unutur ama öğretmenleri asla unutmaz”
İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır’ın ardından Feyzullah Kıyıklık günün anlamıyla ilgili bir konuşma yaptı. İnsanların hiçbir zaman unutamayacakları isimler arasında, öğretmenlerinin birinci sırada olduğunu belirterek şunları söyledi: “ İnsan hayatı boyunca binlerce insanla bir araya gelir, tanışır. Ancak öğretmenlerinin isimlerini hiçbir zaman unutmazlar. En önemli çağımızda, bizleri şekillendiren öğretmenlerdir. Bundan dolayı, öğretmenlik kutsal bir görevdir. Stajyer öğretmenlerimize başarılar dilerken, emekli olanlara ise huzurlu bir emeklilik dilerim.”

Stajyer öğretmenler yemin töreninde heyecanlıydılar

Protokol konuşmalarının ardından göreve başlayan stajyer öğrenciler, başladıkları uzun ve kutsal maraton için yemin töreni yaptılar. Törende oldukça heyecanlı gözüken genç öğretmenler her zaman sorumluluklarının farkında olacaklarını, gelecek neslin yetişmesinde hiçbir fedakarlıktan kaçmayacaklarını belirtti.

Öğretmenliğe hüzünlü veda

Hizmet şeref belgelerinin verildiği gecede, emekli öğretmenler adına konuşan Bağcılar Lisesi Müdürü Asker Yavuz, öğretmenin hayatı boyunca öğrenen ve öğrettiklerini çevresindekilere aktaran bir birey olduğunu belirterek, öğretmenliğin bir ömür boyu sürdüğünü, bu meslekte emekliliğin sözkonusu olmadığını ancak sınıf ortamından, öğrencilerden uzak kalacağı için hüzünlü olduklarını söyledi.

Muazzez Ersoy konseriyle moral buldular

Belediye tarafından ilçede görev yapan bütün öğretmenlere kalem seti hediye etmesinin ardından Muazzez Ersoy sahneyi aldı.
Öğretmenler gününü kutlayan Ersoy, en güzel şarkı ve türküleri, öğretmenlerle birlikte söyledi. Aileleriyle birlikte şarkılara eşlik eden öğretmenler bol bol stres atarak moral depoladı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim