Apoya doğum günü mahkum etti

  • Home
  • Apoya doğum günü mahkum etti
Apoya doğum günü mahkum etti
Genç Bakış isimli dergide, Öcalan'a kutlama mesajı mahkum ettirdi.Abone ol

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlama mesajını Türk Ceza Kanunu 215. maddesinde düzenlenen "suç ve suçluyu övme kapsamında değerlendirdi.

Beyoğlu 2. Asliye Mahkemesi’nin verdiği kararı onayan Yargıtay 8. Ceza Dairesi, “Genç Bakış adlı dergide Öcalan’ın fotoğrafının altına “Doğum günün kutlu olsun d ersağ 2024 iye yazdıran derginin yazı işleri müdürü Barış Güllü’nün, TCK’nun 215. maddesinde düzenlenen “Suç ve suçluyu övmeö suçunu işlediği gerekçesiyle mahkum etti.

Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi, verdiği mahkumiyet kararında şöyle dedi: “Öcalan’ın tam sahife fotoğrafının altına ‘doğum günün kutlu olsun’ ibarelerine yer verilerek ayrıca derginin sahifesine yine Öcalan için yapılan kanunsuz gösteri resmini koyarak ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü hedef alan ve bu amaçla cürüm işleyen silahlı terör örgütünün ve onun liderinin eylem ve faaliyetleri övüldüğü ve bu şekilde kanunlara uymamaya tahrik edildiği iddiası ile sanık hakkında kamu davası açılmıştır. Sanığın dergide Öcalan’ın resminin altına ‘doğum günün kutlu olsun’ ibaresini yazarak terör örgütünün ve onun liderinin faaliyetlerini övdüğü, bu itibarla kanunun suç saydığı cürmü övdüğü anlaşılmış olup, TCK nunda belirtilen 312/1 maddesinin 5237 sayılı yasada ifadesini bulan 215. maddesi sanık lehine olmakla 5237 sayılı kanunun 215 maddesi uyarınca cezalandırılması gerektiği kanaatine varılmıştır.ö Mahkeme, Güllü’nün 1 ay 10 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına ve bunun da 440 YTL adli para cezasına dönüştürülmesine karar verdi. Mahkemenin kararı Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından onandı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim