İlk Türk kopya koyunu Oyalı klonlanırken bu tartışma gündeme geldi. Kurban Bayramı'nda kopya koyun kesersek kurbanımız kabul olur mu?
Bu soruların cevabını Türkiye'nin en ilginç fetvalarını veren Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'a soruldu. İşte verdiği cevap:
avukat seo "Bu yapılan yaratıcılık değildir. Bu nedenle dinen bir sakıncası yoktur.
Kopya koyun kurbanlık olur. Bakarız, tipine şekline, görünümünde bir çirkinlik var mı? Yoksa kopya koyunu kesebiliriz de yiyebiliriz de."
'KLONDAN KURBAN OLUR'
Kurban ibadetinin esasının "kan akıtmak" olduğunu vurgulayan Din İşleri Yüksek kurulu Üyesi Saim Yeprem, "Kurban ibadetinin esası kan akıtmaktır. Cinsi de bellidir. Onun kopyalama yoluyla veya normal doğmasında herhangi bir mahsur yoktur. Tabiattaki doğum da zaten bir klonlamadır. Biri doğal yollardan diğeri ise insan eliyle gerçekleştiriliyor" dedi.
'SAĞLIKLI BİR YÖNTEM DEĞİL'
Marmara Üniversitesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Celal Yeniçeri ise klonlanmış hayvanların kurban edilmesinden çok yöntemin "fıtrata uygun olup olmadığı"nın tartışılması gerektiğine dikkat çekti. Yeniçeri, "Kopyalanan hayvanlar sağlıklı değil. Kuran'da fıtratların korunması isteniyor. İnsanlar bu şekilde üretime ihtiyaç duymayacaktır. Tabii yolla üretim devam edecektir" şeklinde konuştu.
Kategori : GÜNCEL