Reklamdaki gül tartışılıyor

  • Home
  • Reklamdaki gül tartışılıyor
Reklamdaki gül tartışılıyor
İş Bankası'nın reklamındaki, güller yeni bir tartışma başlattı.Abone ol

Haluk Bilginer'in oynadığı İş Bankası reklamında Atatürk'ün 'Gül yetiştirmesi' bazı kesimlerce farklı şekilde algılandı. Bu çevreler İş Bankası'nın özellikle 'gülü' seçerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e selam yollandığı şeklinde yorumladı reklamı.

Bu michigan seo gün yazarı ve iletişim uzmanı Ali Atıf Bir'e mektup gönderen bir izleyici reklamla ilgili düşüncelerini şöyle dile getirmiş: "O Gül mevzuu nereden çıktı? “Gül bahçesi, gül kokusu, gül yetiştirmek!” Biz mi hassas olduk nedir, ama Atatürk ile de Gül’ü bir araya getirmek için bu ne çaba???! Bu ne fırsatçılık? Hem de İş Bankası reklamında!"

Ali Atıf Bir ise yanıtında "Sizin hassas olduğunuz ortada... Bazı “siyasi” art niyetlilerin “İş Bankası AKP’nin % 46’lık başarısı nedeniyle CHP’li sosyal demokrat güllerin matemde olduğuna gönderme yapıyor” şeklinde olayı saptırmasını anlarım. Atatürk’lü reklam kolayca o yöne çekilecek malzemeye sahip. Sizin yaptığınız farklı okumaya ise şapka çıkarttım. Demek Bu reklamla İş Bankası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e selam çakıyor! Kırk yıl düşünsem böyle bir yorum aklıma gelmezdi. İş Bankası bugüne kadar siyasi hangi mesajı verdi ki şimdi versin... Üstelik niye?" diyerek reklamdan zorlama anlamlar çıkartılmasının yersiz olduğunu belirtiyor.



Kategori : MEDYA
Whatsapp İletişim