Buna göre, fazla kilolu olmayan kişilere bile kanser riskini azaltmak için zayıflamaları tavsiye ediliyor. Diğer öneriler arasında 21 yaşından sonra kilo almamak, şekerli içeceklerden ve alkolden uzak durmak, pastırma ve jambon yememek, kırmızı et tüketimini sınırlandırmak, her gün spor yapmak ve emzirmek bulunuyor.
Kanser riskini azaltmak için aşırı zayıflamadan, mümkün olduğu kadar ince kalınmasının istendiği araştırmada, Vücut-Kitle İndeksi 18,5 ile 25 arasında olanlar "sağlıklı kilo alanında" olarak görülüyor.
(Vücut-Kitle İndeksi, ağırlığın (kg) boyun (metre) karesiyle bölünmesiyle hesaplanıyor) Kanserin kader değil, risk olduğu ifade edilen araştırmada, insanların yaptıklarının kontrollerinde olduğunu hissetmelerinin çok önemli olduğu belirtiliyor.
Kategori : SAĞLIK