Cem Uzan ile kardeşi Hakan Uzan'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi hakkında, "Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanununa muhalefet" suçlamasıyla iddianame hazırlandı.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emin Ateşağaoğlu tarafından hazırlanan iddianamede, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konulan Uzan G sharm el sheik turu rubuna dahil iletişim grubu şirketlerinde yapılan incelemeler sonunda çeşitli raporlar düzenlendiği kaydedildi.
İddianamede, raporlara göre, 1999 ile 2003 yılları arasında Rumeli Telekom A.Ş'den 6 milyon 700 bin 433 dolar, Telsim A.Ş'den 42 milyon 13 bin 66 dolar, Mavi Ulaşım A.Ş'den 220 bin dolar olmak üzere, toplam 48 milyon 993 bin 509 doların muvazaalı işlemlerle yurt dışına transfer edildiği anlatıldı.
Cem Uzan ile Hakan Uzan'ın bu transferleri şahsi mal varlıklarını artırmaya yönelik kullandıkları öne sürülen iddianamede, eylemin "1567 sayılı Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanununa muhalefet" eylemini oluşturduğu ifade edildi.
İddianamede, Cem ve Hakan Uzan ile şirket yöneticileri Fatih Azami, Enis Zaimoğlu, Hülya Ayşe Aksel, İhsan Hasan Pilav, Meltem İşgördü ve Antoino Luna Betancourt'un, Türk Parasının Kıymetini Koruma Kanununun 3. maddesinin c fıkrasında yer alan "İthalat, ihracat ve diğer kambiyo işlemlerinde döviz veya Türk parası kaçırmak kastıyla muvazaalı işlemlerde bulunanlar, kaçırdıkları kıymetlerin rayiç bedeli kadar adli para cezasıyla cezalandırılırlar" hükmü uyarınca yargılanması istendi.
Kategori : GÜNCEL